Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blaupunkt Bremen RCM 43- szumi

hary26 22 Mar 2008 15:01 1013 5
  • #1 22 Mar 2008 15:01
    hary26
    Poziom 17  

    Witam

    mam problem z w/w radyjkiem
    Mianowicie radio sie włacza wszystko swieci ok ale po właczeniu wyszukiwania stacji nic nie znajduje.Cały czas szumi.przy ręcznym wyszukiwaniu tez nic

    Proszę o pomoc

    0 5
  • #2 22 Mar 2008 17:08
    SlaweK
    Poziom 43  

    Prosisz o pomoc czy o naprawienie twoimi rękami na odległość bo nie chcesz traciś pieniędzy na fachowca?
    Najpierw przedstaw własne wnioski to się coś doradzi. A prawo Murphy'iego mówi, każdy sprzęt elektroniczny będzie lepiej działał jak go podłączysz do pradu, tutaj do anteny...

    SławeK

    0
  • #3 22 Mar 2008 18:56
    MelJey
    Spec od car audio

    Zacznij od sprawdzenia i wymiany elektrolitów w okolicach tunera. Te japońskie kondensatory potrafią narobić wiele problemów. Szkoda żeby takie fajne radio nie grało.

    0
  • #4 24 Mar 2008 22:47
    hary26
    Poziom 17  

    sorawdzałem napiecia na układach i na TDA1572 nie dochodzi nic. Poszukuje przyczyny ale nie wiem skad przychodzą napiecia na ten układ.

    TDA1575 na 5 nodze mam 4 V a wg schematu radyjka RCM 45 ma być 1.5 V reszta napieć jest ok

    0
  • #5 25 Mar 2008 23:32
    apap
    Poziom 21  

    Sprawdź po pierwsze wartość V tuning, zmienia się, czy stoi w stanie niskim lub wysokim?

    0
  • #6 18 Lip 2008 12:33
    hary26
    Poziom 17  

    Witam

    Włozyłem ostatnio to radyjko do auta i po jakis 5 min zaskakuje i wszystko jest ok. Ale trzeba czekac te 5 min i to jest troszke wkurzajace.a co ciekawsze to po jakis 30 min przestaje liczyć licznik w aucie :o tego to sie nie spodziewałem po wyjeciu radyjka jest wszystko ok

    spotkał sie ktos z czyms takim ?
    pozdrawiam

    0
  Szukaj w 5mln produktów