Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki wzmacniacz do 400zł na imprezy...lub wymiana..

michał789456123 24 Mar 2008 12:53 1551 14
    michał789456123
    Level 16  
    Witam!!
    Otóż w tym roku szykuje mi się parę 18-stek również i moja potrzebny mi jest wzmacniacz aby te imprezy napędzić..poszukuje coś do 400zł...no chyba że jest ktoś chętny na wymianę...oferuje Amplituner Sony STR-DE375..stan idealny pilot w komplecie..Jak myślicie jaki wzmacniacz wybrać..??Bo myślałem jeszcze żeby zrobić wzmak stereo 2xtda7294 i tym odciążyć lekko amplituner..Kolumny jakie będą używane to 2x Altus 75 i druga para robionych..(jeszcze nie zrobione ale też gdzieś o mocy jak altusy)..Pozdrawiam!!
    luskon
    User under supervision
    siemka chcesz kupić wzmacniacz na impreze najpierw powiedz jakiemasz głośniki jakiej mocy i ohm i gdzoe dokłakbie bedziesz imprezy robić
    Altus_140
    Level 23  
    Jak to ma być do głośnego grania to kup Sharpa 8800
    Micharlito
    Level 35  
    Tylko wtedy kojącego sopranu i głębokiego basu nie oczekuj. Poza tym min impedancja to 8ohm
    dj_maty
    Level 24  
    Do tych altusików Sharp sporo za mocny, myślę, że wystarczy jakiś używany Technics, Pioneer. Za 400 zł spoko kupisz coś w stylu Technics-a Su-810- ja na takim gram średniej wielkości imprezy i nie jest źle.
    Pozdrawiam.
    Micharlito
    Level 35  
    Za mocny nie znaczy zły dobra kontrola się przydaje choć te sharpy szybko je tracą. Poza tym kto powiedział że musi to grać na 100% Zawsze można podłączyć jakieś kolumny kolegi czy coś zapas mocy daje więcej możliwości niż jej brak. Lepszy samochód 150KM niż 40KM choć i to wystarcza do jazdy ;)
    dj_maty
    Level 24  
    No może i lepszy mocny, ale ja bym wolał słabszego Technics-a. Zresztą altusy mają 75 wat, a Sharp 8800 2*320, według mnie za dużo, góra 200 wat nie więcej.
    Micharlito
    Level 35  
    320W to on nie ma max mu mogę dać 200W z słabą kontrolą poza tym gdyby tyle miał i był taki dobry jego cena nie klasowała by się na poziomie 400zł
    michał789456123
    Level 16  
    Panowie ja prosiłem o wzmacniacze a nie końcówki mocy :) to ma również stać w domu :)
    Micharlito
    Level 35  
    Polecam wszelakie modele Yamahy A-xxx i wyższe modele pioneera do 400zł można już jakieś 2X100W dostać np YAMAHA A-720
    luskon
    User under supervision
    wzmacniacze estradowe TATOO NIGHT LINE 360
    Dane techniczne:

Moc max 2x180 wat

• Cynch-Eingang
    • 2x Schraubterminal-Ausgang
    • 2x 180W @ 4 Ohm
    • geringe Einbautiefe 19"/2HE
    • mit blauer Beleuchtung

Wzmacniacze super nadają sie dla początkujących DJ, na domowe imprezki, do barów i pubów jako muzyka w tle
    cena ok 300zł na aukcj internetowej az sam bym chciał taki wzmacniacz:) taka moc nadaje na dom i na imprezy domowe
    Micharlito
    Level 35  
    Tak tak za 300zł dostaniesz 2X18W,nie przypadkowo pominąłem to "0" wzmacniacz estradowy heh można sobie pomarzyć to zapewne coś w rodzaju holywoda lepiej omijaj takie cuda techniki i kup coś sprawdzonego z uznanych firm
    michał789456123
    Level 16  
    kurczę a nie chce nikt się wymienić na ampli..??A może zrobic na tej 7294 coś..??
    Altus_140
    Level 23  
    TDA 7294 Na imprezki za bardzo sie nie nadaje.Słaba kontrola i mała moc no chyba że w mostku ale to już droższe rozwiązanie więc lepiej kupić tego sharpa i zrobić jakieś kolumny na Stx