Witam, mam problem z ciągnikiem Magnum. Paliwo nie dochodzi do silnika podas rozuchu (przy pracy startera główna pompa paliwowa nie zasila układu). Jeżeli już uda się uruchomić silnik domowymi sposobami to wszystko jest ok (gdy obroty wzrosną).
Pytanie teraz takie...
Czy przy pompie jest gdzieś zawór zwrotny, który elentualnie może puszczać paliwo?
Czy paliwo do głównej pompy ma dochodzić pod ciśnieniem? Od pompki zasysającej z baku mam na myśli?
Czy ma ktoś schemat budowy głównej pompy?
Pozdrawiam, czekam na opinie i pomoc:)
Zaznaczam jeszcze że sprawdzałem na wężyku podłączonym do pompki - pompa ani troche nie tłoczy podczas rozruchu. Paliwo w wężyku nawet nie drgnęło. Dlatego sądzę, że chyba ma iśc pod ciśnieniem do samej pompy, a dalej powinien być zawór zwrotny... ale niewiem.. intuicja...
Pytanie teraz takie...
Czy przy pompie jest gdzieś zawór zwrotny, który elentualnie może puszczać paliwo?
Czy paliwo do głównej pompy ma dochodzić pod ciśnieniem? Od pompki zasysającej z baku mam na myśli?
Czy ma ktoś schemat budowy głównej pompy?
Pozdrawiam, czekam na opinie i pomoc:)
Zaznaczam jeszcze że sprawdzałem na wężyku podłączonym do pompki - pompa ani troche nie tłoczy podczas rozruchu. Paliwo w wężyku nawet nie drgnęło. Dlatego sądzę, że chyba ma iśc pod ciśnieniem do samej pompy, a dalej powinien być zawór zwrotny... ale niewiem.. intuicja...