Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Centralny zamek Laguna 97r

pwerwalek 01 Kwi 2008 21:58 5317 6
  • #1 01 Kwi 2008 21:58
    pwerwalek
    Poziom 9  

    Witam.
    Mam lagunę i niestety nie działa w niej ten koszmarny centralny zamek..
    Nie otwiera się i nie zamyka(już taką kupiłem), ale korzystając z funkcji programowania kluczyków (chodzi mi o przytrzymanie przycisku na konsoli środkowej) to jest moment w którym samochód oczekują aż nacisnę przycisk na kluczyku żeby sygnał mógł dojść do odbiornika podczerwieni i żeby kluczyk się zakodował no i właśnie u mnie wyraźnie sygnał z kluczyka jest wychwytywany i tak jakby normalnie się zakodował, ale jak przychodzi do otwierania auta lub zamykania to jak zwykle nic czy ktoś może wie czy w takim stanie rzecz ten centralny zamek jest jeszcze do uratowania drogą domowych sposobów bez konieczności odwiedzania serwisu renault ????
    Z góry dziękuje za odpowiedzi.....

    1 6
  • #2 02 Kwi 2008 21:17
    pkhenr
    Poziom 32  

    nie wiem czy to pomoże ale w innym reno gdy zepsuł się klucz i nie moznabyło ani otworzyc centr. ani odpalić -został wyłączony immo w komputerze (auto paliło ) ale żeby działał zamek to dorabiałem sterowanie na pilocie .Może w Twojej lagunie ktoś to wykonał i tak naprawde nie masz w niej juz immo a żeby działały zamki ,ja załozyłb m alarm i po sprawie (trzeba zasterować silnikami siłowników )

    0
  • #3 03 Kwi 2008 14:11
    pwerwalek
    Poziom 9  

    No, ale skoro samochód wyłapuje przy programowaniu sygnał to może da się to jakoś naprawić ??

    0
  • #4 03 Kwi 2008 19:10
    pkhenr
    Poziom 32  

    Może tylko odbiornik działa

    0
  • #5 01 Maj 2008 15:13
    pwerwalek
    Poziom 9  

    W tym problem, ze przy programowaniu jak nacine kluczykiem to zamki przeskakują, a póżniej już nie chcą działać :/, a immo jest włączony, i co można z tym zrobić ??

    0
  • #6 08 Maj 2008 10:08
    bryleczka
    Poziom 12  

    Ja ma Citroena Xsarę 1999 i przewody idące do przednich drzwi /lewe i prawe/ były lutowane z kilka razy/. Chyba tak francuskie samochody mają. Podejrzewam, że wina leży w twardości izolacji i jej starzeniu pod wpływem wieku. Najlepszym wyjściem jest wymiana w tych miejscach przewodów na linki z miękką izolacją. Rada sprawdź stan przewodów w tych miejscach. Jeśli chcesz przesyłam ściągnięty z internetu skan książki....

    Moderowany przez norbert.s.:

    Słyszał kolega o prawach autorskich i punkcie pierwszym regulaminu?
    Ostrzeżenie. Załącznik skasowałem.

    1
  • #7 08 Maj 2008 21:31
    pwerwalek
    Poziom 9  

    Hmmm moim zdaniem to bankowo nie są przewody idące w drzwiach bo jeżeli chcem zamknąć drzwi albo otworzyć z przyciku w samochodzie to on normalnie działają problem jest przy otwieraniu z kluczyka. Podczas programowania trzeba nacisnąc kluczyki aby się zakodowały no i wtedy podczerwień w aucie je wyłapuje, ale chcem później otworzyć to lipa...
    Nie miał tak nikt ??

    0