logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola e398 problem z ładowaniem (bardzo dziwny) ....

@rti 02 Kwi 2008 13:56 1434 5
  • #1 4984515
    @rti
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Witam. Telefon miał obluzowany jeden pin z ładowania więc podlutowałem i niby zaczął on ładować. Jednak mimo tego ze niby ładuje (po dłuższym czasie bateria robi się ciepła) to nigdy nie wyświetli napisu że bateria jest naładowana. Tak samo po odłączeniu ładowarki trzyma może pół dnia. Ikona ładowania która powinna być najpierw czerwona później mieć jedne pasek później dwa a następnie 3 w miarę postępu ładowania niestety niestety nie działa poprawnie bo z czerwonego przechodzi w jeden pasek i tak już zostaje cały czas. Jak odepnę ładowarkę to wtedy zmieni się w 3 zielone ale tak jak już pisałem trzyma tylko kilka godzin. Jak myślicie co może być odpowiedzialne za ten problem? Dodam że nie był on zalany. Próbowałem ładować na dwóch różnych ładowarkach i zawsze to samo. Proszę o pomoc ;/
  • #2 4984526
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    prawdopodobnie masz gdzieś zwarcie
  • #3 4985058
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    1-czy ładowarka oryginalna - jak nie to zmiana (ma być nie tylko oryginalna ale mieć odpowiednie napięcia również)

2-bateria - to samo co z ładowarka

3-możliwe że masz uwalony układ od zarządzania energią, w M to norma
  • #4 4985546
    @rti
    Poziom 21  
    Ładowarka oryginalna, bateria oryginalna. Chyba to jednak wina tego układu będzie. Ten układzik to coś dużego? Można jakąś serwisówkę prosić??
  • #6 4996388
    @rti
    Poziom 21  
    Usterka usunięta. Winą było coś czego by nikt nie podejrzewał a mianowicie karta pamięci:) Zauważyłem że ten telefon nie widzi tej karty a ma ją wsadzoną. Gdy ją wyjąłem okazało się że jest pęknięta i musiało coś w niej zwierać. Gdy ją wsadziłem do v980 rozładowała się ona po 1,5h :-) Teraz telefonik śmiga jak nowy. Proszę mi tylko powiedzieć czemu na nieoryginalnej ładowarce ładuje normalnie a na oryginalnej po jej podpięciu wyłącza się, i pisze ładowanie baterii?
REKLAMA