eazy77 wrote: nie chce żeby antena była za długa, czasami długość anteny może jednak przeszkadzać, przedłużać anteny tej co jest obecnie zainstalowana 150 cm na klapie bagażnika za bardzo nie chce, interesuje mnie czy jakbym zainstalował antenę krótszą na magnesie ale na dachu czy nie poprawiłby się zasięg
Generalnie uważam iż do ćb i pytania o scieżkę zupełnie wystarczy ci antena president missouri kosztuje ok, 280zł jest solidnie wykonana i ma długość o 70cm. a jej zasięg waha sie od 5km do 12km uważam iż to w zupełności wystarczy. Wcześniej miałem słomkę długości 2m później 1,5m nie ma sensu słuchać zbytecznych komunikatów z 20km.
Posiadam tą antenę i jest najlepszą anteną w swojej klasie bardzo pięknie czysto zbiera jest delikatna dla ucha. Na codzień montuje anteny ludzie chca tanim kosztem i dobrze nie da sie nie da rady odpowiadam..................... oni jednak wolą cobre za 170zł i antenę hustlera za 50zł. Apóźniej mają pretensje że coś nie tak i tłumaczenie że u kolegi to jest czysto a ja pyta jakie radio ma kolega jaka antenę a oni milkną..........
Moderated By c2h5oh: Proszę przestrzegać punktu 11.2 regulaminu.