Mi niestety czmychnęły 2 wersję KEW'a których jeszcze nie miałem ale cóż.. może się kiedyś trafi na raz pomału koniec remontu 3040 i próba generalna ... ale pogoda niestety nie dopisuje 

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therezainak wrote:Bob271, musisz wyjąć pokrętło dawkowania chemii. Ma ono zatrzaski, więc trzeba podważyć . Po wyjęciu masz wężyki.
..::B::.. wrote:Inne modele też chętnie rozważę, ale nie na zasadzie "dołóż dwa tysiące i kup Kranzle"
kadmar wrote:180 bar
Brencik wrote:Czy zawsze jak ktoś na forum samochodowym szuka auta do miasta to polecacie limuzyny pokroju A8 czy S klasę?
Brencik wrote:Czy zawsze jak ktoś na forum samochodowym szuka auta do miasta to polecacie limuzyny pokroju A8 czy S klasę?
elektryku5 wrote:Brencik wrote:Czy zawsze jak ktoś na forum samochodowym szuka auta do miasta to polecacie limuzyny pokroju A8 czy S klasę?
Czekałem aż ktoś to napisze, ale po kilku badziewiach które miałem do naprawy nie poleciłbym tego pokroju myjek nikomu.
Ostatni przykład Kar... K3.98, konstrukcja tak świetna, że w razie wycieku z pompy woda sobie radośnie wali do puszki elektrycznej z wyłącznikiem i kondensatorem a żeby było jeszcze weselej tłoki nie pracują w oleju tylko są maźnięte smarem. Głowica oczywiście z tworzywa...
A z drugiej strony to co podałem aż tak zabójczo drogie nie jest, co innego gdybym koledze powyżej kazał kupić nowego Kranzle Therm czy coś w tym stylu...
partyzancik wrote:no się zastanawiałem nad tym HDSem bo coś w okolicy takiego sie przewija w ogłoszeniach i np HD 690 pod ten kocioł podpiąć o ile wężownica wytrzyma i kocioł mocowo podoła wrzątek gotować.
Tektronik wrote:Używany WAP 7400 Profi + remont na org częściach
Jeszcze Ci zostanie na jakąś ulubioną substancję po robocie
... ale znalazło by się jeszcze parę ciekawych sprzętów
peter_ambro_81 wrote:Tektronik wrote:Używany WAP 7400 Profi + remont na org częściach
Jeszcze Ci zostanie na jakąś ulubioną substancję po robocie
... ale znalazło by się jeszcze parę ciekawych sprzętów
Na chwile obecną nie mogę namierzyć żadnego ogłoszenia WAP 7400 Profi. A jakieś inne opcje?
dawidxcom wrote:W moim HDS 790c spalił się silnik... Znacie zakład który zajmuje się przezwajaniem lub ma ktoś taki silnik na stanie?
mazawada wrote:dawidxcom wrote:W moim HDS 790c spalił się silnik... Znacie zakład który zajmuje się przezwajaniem lub ma ktoś taki silnik na stanie?
W jaki sposób udało Ci się spalić silnik? Opowiedz. To nie takie proste.
Silnik naprawi każdy sumienny przezwajacz, nie ma w tym żadnej filozofii. Tak sądzę, bo dla mnie silnik od HD1090 przezwoił, po kilku konsultacjach, warsztat elektromechaniczny. Powiem więcej: spec rozebrał silnik, wymienił łożyska i uszczelniacz, zdjął i założył skośne koło. Jeśli będzie potrzeba, spróbuję odszukać namiary (okolice Warszawy).
dawidxcom wrote:jaki to dokładnie model ? zdjęcie tabliczki można prosić lub parametry typu moc obroty rodzaj chłodzenia itp? to taki jak ten hsd790ci z allegro? czujnika temperatury uzwojeń nie było u ciebie?W moim HDS 790c spalił się silnik... Znacie zakład który zajmuje się przezwajaniem lub ma ktoś taki silnik na stanie?
partyzancik wrote:dawidxcom wrote:jaki to dokładnie model ? zdjęcie tabliczki można prosić lub parametry typu moc obroty rodzaj chłodzenia itp? to taki jak ten hsd790ci z allegro? czujnika temperatury uzwojeń nie było u ciebie?W moim HDS 790c spalił się silnik... Znacie zakład który zajmuje się przezwajaniem lub ma ktoś taki silnik na stanie?
dawid123l1 wrote:niby tak choć do tego ehrle byłoby bliżej dla kranzle rp1000 . Ehrle to chyba składak a kranzle ma główne podzespoły swoje.Panowie co będzie lepszym wyborem do gospodarstwa . Ogólnie mycie budynków inwentarskich oraz maszyn . . Wybór stoi pomiędzy Kranzle 1200RP a Ehrle 1140 Etronic II Premium . Ogólnie sprzęty chyba bardzo podobne.