Napisałem tutaj, lecz Brak ODP
https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=15311526#15311526
więc piszę tutaj
Witam serdecznie na wstępie chciał bym z góry przeprosić za być może wystawienie postu nie tam gdzie trzeba, ale jako że jest to mój 2 temat prosił bym o wyrozumiałość i jeśli trzeba przeniesienie go we właściwe miejsce.
A teraz do rzeczy.
Nabyłem niedawno Motorower Zipp Torros M50 (zdj 1) z zepsutym Obrotomierzem (raczej nie rozbieralny wnętrze zmasakrowane ) były tam Trzy Przewody
- Czarny (stacyjka) -Żółty (CWN chyba) -Zielony (masa)
wiec Zabrałem Obrotomierz z Zumico (zdj 2,3) wizualnie taki sam jak tamten od Zippa lecz w nim DWA PRZEWODY
-ŻÓŁTY (nie wiem z skąd) -ZIELONY (masa)
No i problem polega na tym jak ten Obrotomierz od Zumico właściwie podłączyć do tego Zippa?
Gdy próbowałem podłączyć masa to masa a ten żółty z żółtym- to pokazuje tylko do 2500 Obrotów i to jakoś dziwnie wskazujac, a żółty przewód z czarnym- chyba to samo było albo brak działania.
Gdy ten OBROTOMIERZ od Zumico podłączyłem w Zumico bezpośrednio przewodem do Cewki Wysokiego Napięcia i MASA do ramy - Działa PRAWIDŁOWO
Więc w Zippie też Bezpośrednio podłączyłem do CWN i Masa - i o DZIWO NIE DZIAŁA PRAWIDLOWO tylko do 2500 obr
NIE mam już pojęcia o co chodzi i jak to podłączyć ?
proszę o Pomoc
z góry Dzięki i Pozdrawiam
Dodano po 2 [minuty]: PS myślę sobie czy jak kupię do tego Zippa obrotomierz taki jak tam był na 3 przewody, to czy on bedzie mi działał ?