Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Unlock Wszystkch bb5 bez tp - Universalbox dongle

alien99 12 Apr 2008 15:29 4997 29
    alien99
    Level 24  
    oto cytat: "Universalbox Dongle - full unlock BB5 bez TP
    Dziś Universalbox Team poinformował oficjalnie że ich box robi pełny unlock we wszystkich nokiach BB5 również nowych bez użycia Test Pointa. Jeden unlock zabiera 100 logów. Czas usuwania simlocka około 60 sekund." co wy na to??
    dickheadGSM
    Level 31  
    100 kredytow - lekka przesdada, to wychodzi ze 200pln od sztuki :!:
    User removed account
    User removed account  
    marokie
    Level 14  
    Rozwiazanie moze skuteczne ale drogie. To juz lepiej X-sima zakupic...
    alien99
    Level 24  
    no tak macie racje,ale wracając do sprawy simlocków z bb5 na poczaku kiedy to nie było wogóle możliwe to jest coś :D a wszyscy pisali że nigdy nie bedzie simloków z bb5 bez tp;)
    User removed account
    User removed account  
    fischer8
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Oj chyba jednak nie tak do końca, całaopreacja trwa jeżeli dobrze doczytałem na hostingu około 30 sek.:D
    alien99
    Level 24  
    60sekund cała operacja zdjęcia simlocka.
    JackTheNipper
    Level 19  
    Koszty simlocka są mniejsze niż piszecie wystarczy tylko kupić w przyzwoitej cenie logi i w miarę dużą paczkę. Więc koszty są na poziomie GT MTpro jakie były ok roku temu. UB ostatnio zrobił dużo fajnych aktualizacji bo bez problemu robi 2630,2760 itd bez logów.
    User removed account
    User removed account  
    vielki
    Level 21  
    dokładnie tak
    ta oferta jest raczej kierowana do nowych modeli typu N95 8GB , 6500 c/s , 6120c itp

co do ceny ...
    przy zakupie 1500 logów mozna zejsc ładnie z ceny
    tylko po co ryzykowac tyle kasy ... a niewiadomo kiedy ktos wymysli lepsze rozwiazanie moze GTeam albo ktos ..
    pacholik

Level 21  
    Albo kiedy zablokują serwer...

Ostatnio już było kilka razy tak że warto było poczekać (mt-pro, Aktywacja mt-box SE cid52)

Pożyjemy zobaczymy...
    alien99
    Level 24  
    dokładnie czas pokaże. ale dobrze że coś sie rusza w tym kierunku. tzn. z jednej dobrze z drugiej nie ;) zależy jak na to patrzeć ;)
    fischer8
    pacholik wrote:
    Albo kiedy zablokują serwer...

Ostatnio już było kilka razy tak że warto było poczekać (mt-pro, Aktywacja mt-box SE cid52)

Pożyjemy zobaczymy...

Jak będziesz czekał to ja za ten czas już troche zarobię,oby więcej takich serwisantów było.:D
    vielki
    Level 21  
    fischer8 -> wiadomo , masz sprzet , masz klienta
    to wykonujesz usługe :-)
    masz tydzien przewagi na np. pacholikiem :)

on nie ma boxa , nie ma logów , a klientów za 150 lub wiecej zbyt wielu pewno tez nie ma

wiec jemu sie nie oplaca inwestowac w ... niepewny interes :)

choc znam osoby które zwielokrotniły zyski dzięki szybkim zakupie UB :)
    User removed account
    User removed account  
    pacholik

Level 21  
    A ja znam osoby które kupiły aktywacje Mt-box cid52 i były w plecy ;) Pożyjemy zobaczymy...
    rpk
    Level 26  
    Dokładnie albo mają dostęp do serwera Noki albo jednak znalazł się algorytm do BB5 (oby nie). Cena 200zł odstraszająca jak na zepsuty rynek BB5 ale ostatnio coraz więcej klientów pyta się właśnie o N95 8GB i 250-300zł by zapłacili coby tylko zdiąć sima.
    FranekDolas
    VIP Meritorious for electroda.pl
    rpk wrote:
    Dokładnie albo mają dostęp do serwera Noki albo jednak znalazł się algorytm do BB5 (oby nie). Cena 200zł odstraszająca jak na zepsuty rynek BB5 ale ostatnio coraz więcej klientów pyta się właśnie o N95 8GB i 250-300zł by zapłacili coby tylko zdiąć sima.

200PLN to przesadziłeś troszkę.Bez problemu można kupić logi do UB po max. 1,50PLN a jak potrzebujesz większą ilość to zapewniam cię że cena może być jeszcze lepsza,wystarczy dobrze poszukać w sieci i twardo negocjować ;)
    rpk
    Level 26  
    FranekDolas wrote:
    rpk wrote:

200PLN to przesadziłeś troszkę.Bez problemu można kupić logi do UB po max. 1,50PLN a jak potrzebujesz większą ilość to zapewniam cię że cena może być jeszcze lepsza,wystarczy dobrze poszukać w sieci i twardo negocjować ;)

150zł jak na BB5 które już nie są tak popłatne jak kiedyś to też cena zaporowa nie licząc kilku modeli. Jaki masz sens płacić 150 zł za logi jak poniżej 100 możesz sobie kod załatwić :) . Cenę powinni uzależnić od modelu i wartości. A ja i tak wole usługi Tonka i dać mu zarobić niż inwestować w UB którego może zablokują i będzie jak z Setoolem zablokowali odblokowali i loteria a klient ci nad głową marudzi. Inna sprawa jak masz już ten sprzęt to masz dodatkowa możliwość ale na pewno dla tej możliwości go nie będe kupował.
    FranekDolas
    Wszystko się zgadza ale czasem kodu nie zdobędziesz z jakiejś sieci a karta turbo sim np. nie działała mi z kartami SIM z Plusa i Playa no i jeszcze jedno : zrobisz simlocka z E65 czy E50 i klient nie straci gwarancji bo nie ingerujesz mechanicznie o N80 nie wspomnę...
    fischer8
    Quote:
    150zł jak na BB5 które już nie są tak popłatne jak kiedyś to też cena zaporowa nie licząc kilku modeli. Jaki masz sens płacić 150 zł za logi jak poniżej 100 możesz sobie kod załatwić . Cenę powinni uzależnić od modelu i wartości. A ja i tak wole usługi Tonka i dać mu zarobić niż inwestować w UB którego może zablokują i będzie jak z Setoolem zablokowali odblokowali i loteria a klient ci nad głową marudzi. Inna sprawa jak masz już ten sprzęt to masz dodatkowa możliwość ale na pewno dla tej możliwości go nie będe kupował.

To zrób mi z sieci np.O2 lub Meteor z Irlandii.Wymieniać dalej chyba nie muszę.Mam parę sztuk.
    rpk
    Level 26  
    FranekDolas wrote:
    Wszystko się zgadza ale czasem kodu nie zdobędziesz z jakiejś sieci a karta turbo sim np. nie działała mi z kartami SIM z Plusa i Playa no i jeszcze jedno : zrobisz simlocka z E65 czy E50 i klient nie straci gwarancji bo nie ingerujesz mechanicznie o N80 nie wspomnę...

Tutaj się chyba trochę mylisz. Każde nieautoryzowane zdięcie simlocka powoduje utratę gwarancji. Oczywiście tylko jest plus przy braku ingerencji mechanicznej że oddając martwy telefon nie widać tego. Dyskusja może być długa i szeroka oczywiście fajnie że jest kolejna alternatywa ale moim zdaniem przy cena obecnych za simlocka to cena jest co najmniej 3x zadurza . Bynajmniej u mnie przychodzą klienci i gadają że 40zł u konkurencji zapłacili za sima z E50 albo Wolumen czy giełda gdzie 5200 za 20zł zrobią. Gdyba taką możliwość dodali w Kulanie to było bu nawet ciekawe bo klient który robi sam za 150zł wolał by za 100 zrobić w punkcje.

Ciekawi mnie tylko bardzo czy to idzie z serwera Noki czy jest algorytm bo innej możliwosci chyba niema? Może ktoś coś wie więcej?

fischer8 wrote:
    Quote:
    150zł jak na BB5 które już nie są tak popłatne jak kiedyś to też cena zaporowa nie licząc kilku modeli. Jaki masz sens płacić 150 zł za logi jak poniżej 100 możesz sobie kod załatwić . Cenę powinni uzależnić od modelu i wartości. A ja i tak wole usługi Tonka i dać mu zarobić niż inwestować w UB którego może zablokują i będzie jak z Setoolem zablokowali odblokowali i loteria a klient ci nad głową marudzi. Inna sprawa jak masz już ten sprzęt to masz dodatkowa możliwość ale na pewno dla tej możliwości go nie będe kupował.

To zrób mi z sieci np.O2 lub Meteor z Irlandii.Wymieniać dalej chyba nie muszę.Mam parę sztuk.

Jak widzę ty masz UB więc właśnie na takie ciężkie przypadki masz alternatywę pod warunkiem że są to modele o takiej wartości że ci się to będzie opłacało.
    FranekDolas
    Chyba się troszkę nie mylę bo wielokrotnie wgrywałem swoim klientom backup simlocka w przypadku konieczności reklamowania telefonu np. 6300 lub 3110c i telefonik był jak najbardziej naprawiany na gwarancji przez autoryzowany serwis.W jednym przypadku 6300 nawet 2 razy to robiłem jednemu klientowi aż mu płytę w końcu wymienili bo naprawa radiówki okazała się nieskuteczna.
    gsm-raf
    Level 16  
    nokia np CRC nie sprawdza czy telefon ma miał simlocka byle wiadomo nie było sladów zrywania ekranów Np 5200 itp wiec nie potrzeba wgrywać backupa a UB jak ktos juz ma to faina sprawa kolejna alternatywa do BB5 ale tak z punktu widzenia osoby ktora nie ma Ub to nie przekonuje do kupna za drogo wychodzi simlock POZDR
    arti123
    To pewnie lepiej dac 150 zł za kod i czekać ok 3 dni, lub wcale nie zrobić ;)
    A co do x-sim... miałem przypadek iż sprzedałem klientowi tą cudowna simke do 6280. W polskich sieciach smiagała , a że klient miał wyjazd do Francji, sprawdził na Orange francuskim, i X-sim niestety nie działało :(, klient zrezygnował z zakupu :(

p.s.
    zrywanie ekranów w 5200 :) hehe.. kto nie umie ten nie zrobi, masz zatrzaski, ktore delikatnie trzeba odgiąć igłą, ekranik schodzi bez zadnych sladow, oczywiście później trzeba zagiąć te zatrzaski ;)
    gsm-raf
    Level 16  
    chodzilo mi o e50 wucinanie itp Sorki moj bład
    FranekDolas
    Dzisiaj miałem klientkę z E65 i zapłaciła drożej żeby nie tracić gwarancji.Nie działała w jej przypadku turbo-sim z jej kartą plusa a ciąć sobie nie życzyła.Kod odpadał bo telefonik był z naszego Orange.
    Bardzo dobra alternatywa no i czekamy na ruchy konkurencji ;)