Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Monitor Philips model 107P20

Bengalos 15 Sty 2004 16:00 1455 8
  • #1 15 Sty 2004 16:00
    Bengalos
    Poziom 12  

    Moze ktos sie spotkal z tego tyu problemem w monitorze Philipsa 107P20 chasis:CM2517 :Rusza wysokie przez chwile i wylacza sie.Sprawdzilem oscyloskopem impulsy odchylania pojawiaja sie przez chwile i znikaja(prawdopodobnie jakies zabezpieczenie) Napiecia z przetwornicy OK.

  • #2 16 Sty 2004 09:50
    radiosimon
    Poziom 28  

    Odepnij wysokie i/lub poziom, jak ruszy to na żarówke. Widać coś przez moment na ekranie?

  • #3 19 Sty 2004 09:17
    Bengalos
    Poziom 12  

    Wysokie rusza na chwile i sie wylacza(prawdopodobnie cos zabezpiecza)Na ekranie nic niewidac bo nie zdazy ruszyc kinol.

  • #4 26 Mar 2004 08:34
    Bengalos
    Poziom 12  

    Czyzby nikt sie nie spotkal z takim problemem?Sprawa mi wisi a pomysly mi sie wykonczyly.Moze ktos ma jeszcze jakas koncepcje.

  • #5 26 Mar 2004 10:22
    candle
    Spec od monitorów

    ee...
    radiosimon: pij mniej :wink: co ma byc widac na ekranie bez wysokiego?
    poszukaj w aplikacji ukladu procesora odchylania poziomego nogi x-ray protection i ja odlacz - jesli wysokie sie pojawi to masz tylko regulacje
    jesli dalej nie, to posprawdzaj po nogach - nazwijmy je dniagnostycznymi - w jakim stanie jest ten procesor, jesli nadal nic - wymien go dla swietego spokoju - nadal nic - pomierz cos jeszcze, podaj czy wysokie i odchylanie sa rozdzielone i inne przydatne rzeczy

  • #6 26 Mar 2004 17:52
    radiosimon
    Poziom 28  

    hmm. napisałem żeby sprawdził bo byli tacy co pisali że wysokie wchodzi a potem że trafo i hot są upalone.

  • #7 22 Kwi 2004 06:40
    mrwo
    Poziom 11  

    Mam identyczny problem w Philipsie 107B .Dioda świeci na zielono cały czas po włączeniu ,wysokie pojawia się tylko na chwilę Nie mam schematu do niego .Proszę o pomoc. Na obudowie pisze że jest to chassis CM-2317.

  • #8 26 Kwi 2004 18:57
    buzzer11
    Poziom 10  

    wymien BT169B (7154), BC547C (7155), TL431(7114) i zenerke 8,2V. jakby co to pisz na maila to ci pomoge. pozdrowionka

  • #9 08 Lip 2004 12:53
    samtronik
    Poziom 9  

    Mialem monitor z bardzo podobnymi objawami.Tylko ze po wlaczeniu chodzil kilkanascie ,kilkadziesiat sekund.Po otwarciu okazalo sie ze przy jednej nodze tyrystora BT169B (7154) jest przegrzana cyna.Tyrystor nie wykazywal zwarcia .Po poprawieniu lutu i sprawdzeniu 7155-BC547C,7133-TL431,6167-BZX83C8V2 odpalilem monitor ,niestety bez pozytywnego efektu.Dopiero wymiana ww. elementow tak jak pisze Buzzer11 oraz na wszelki wypadek diody 6160-1N4148 (jest szeregowo z zenerka) pomoglo.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME