Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Reno laguna '99r-programowanie pilota.

mery5 17 Apr 2008 00:37 17086 11
    mery5
    Level 15  
    Jak wprogramować pilota na podczerwień do tego auta.Drugi pilot sprawny.Znam kod immo i procedurę do starszego modelu Laguny gdzie wczytywało się kod oberwując mruganie diody w przycisku c.zamka na kanale środkowym.Jak to zrobić dla tej Laguny bez diody w przycisku.
    goldwinger
    VIP Meritorious for electroda.pl
    ilo cyfrowy kod immo masz?
    mery5
    Level 15  
    Mam dwa kody(prawdopodobne) czterocyfrowe.
    Kursaxx
    Level 15  
    masz diode na przyciusku w samochodzie od centalnego zamka ? jezeli nie to pod clipa podpiecie pod clipa i próba przyuczenia . Zebys nie wprowadzał kodu czasem pedałem gazu :) a kod blokady ma 4 cyfry
    mery5
    Level 15  
    Wcześniej wyrażnie napisałem że nie mam diody w przycisku c.zam.
    Dlaczego mam nie wprowadzać kodu pedałem gazu?
    Kursaxx
    Level 15  
    z tego co mi wiadomo po wprowadzeniu pedałem gazu kodu blokady znosisz ja całkowicie i jej nie bedzie .
    mery5
    Level 15  
    Ale zaraz można ją przywrócić za pomocą właśnie pilota i stacyjki (kombinacja).I myślę że ten moment jest właśnie wprogramowaniem pilota. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
    goldwinger
    myślałem co innego pisałem co innego
    w środku klucza masz kod, pięcio, siedmio lub ośmiopozycyjny
    Jeżeli osiem pozycji to tak:
    włącz zapłon, naciśnij i trzymaj przez 5 sek przycisk centralnego zamka bodajże wtedy odblokuje i zablokuje drzwi (albo na odwrót) wtedy w ciągu 15 sek naciśnij dwa razy (lub raz) przycisk zablokowania/odblokowania centralnego w kluczyku
    mery5
    Level 15  
    To wszystko wiem.U mnie jest 7 znaków i nadal czekam na podpowiedz.
    goldwinger tutaj też się trochę zagapiłeś,procedura którą podałeś dotyczy pilota radiowego a ja na początku pisałem że mam IR.
    goldwinger
    opis dotyczy zarówno radiówki jak i IR
    Jeżeli masz 7 to i tak sam bez sprzętu nic nie zdziałasz
    mery5
    Level 15  
    Masz rację z tym że przy 8 znakach funkcjonuje klasyczny transponderowy immobiliser.
    Stiwen1
    Level 21  
    Witam kolegów jak zaprogramować pilota do Clio 2000r piloty są 2 i jeszcze do niedawna to działało jaka jest procedura kodowania czy może ktoś podpowiedzieć robiłem tak jak pisał kolega goldwinger i nic na pilocie jest 1 przycisk i dioda.