logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Megane '96 immobiliser - jak obejść problem z kodem po rozładowaniu akumulatora?

techrys 19 Kwi 2008 15:22 2267 1
REKLAMA
  • #1 5053811
    techrys
    Poziom 28  
    Ocena: 59
    Mam megane z '96 z rozjechanym immobiliserem po rozładowaniu akumulatora. Objawy standardowe - nie działa centralny, brak możliwości uruchomienia samochodu. Pilot na podczerwień, na kamerze widać że nadaje. Mieszkam w uk, poszedłem do dealera (zwykli mechanicy odsyłają mnie właśnie tam bo nie mają sprzętu), a tam krzyczą ponad 40 funtów za kod i drugie tyle za zaprogramowanie kluczyka, mówią że immo mi nie wyprogramują "bo to niemożliwe".
    Poszperałem w internecie, znalazłem kilka firm które w cenie 86 funtów z wliczoną przesyłką oferują urządzenie do obejścia tego przeklętego francuskiego wynalazku. Znalazłem też stronę z informacją i programem, który na podstawie typu samochodu i kodu kluczyka generuje kod immo: http://renaulthelp.110mb.com/ImmBypass.html.
    I teraz mam pytanie, czy ktoś to już sprawdzał, lub może sprawdzić, bo program pokazuje mi informację że w kodzie jest nieprawidłowy znak?
  • REKLAMA
  • #2 5055135
    andrzej0769
    Poziom 20  
    Ocena: 162
    co prawda jest to możliwe ale przy następnej usterce i podłączeniu do komputera wszystko wróci do swoich parametrów
REKLAMA