Nie wolno podawać linków do allegro. Po za tym do stron innych, w których tez istnieje możliwość skasowania danego modelu też, a nadto wybrałeś zły dział na to pytanie. Bo w nagłośnieniu domowym jest gotowy temat!
Ja bym zalecił coś o mocy 150W/ kanał. Minimum mostek TDA 7294 na kanał. Na ów stronie piszę: Rekomendowana moc wzmacniacza 30 W. Na moje oko powinno pisać: minimum 30W
Po za tym ciekawe kolumny do omówienia w ramach portalu. wielodrożne. Przydałby się opis środka jak to jest skonstruowane BR + ewentualne udziwnienia + półdrożność albo membrany bierne. Głośniki mają 5 membran tej samej wielkości. Z tego co piszę jednak kolumny sa dwudrożne. Za tem wynika z tego że głośnik najwyżej położony jest na pewno średniotonowy a glośniki poniżej robią za opcję BASU w układzie równoległo-szeregowym.
Istnieje też bardziej złożona teoria... Cztery sztuki glośników 13 centymetrowych mają powierzchnie membran podobną jak jeden 26-centymetrowiec.
Ciekawe parametry. Z basem przesadzili na moje oko w dół. Skuteczność wygląda przyzwoicie i tak może być w rzeczywistości 93dB z 4 głośników po 87dB na Bas. Przypominają trochę Tonsile 13-centymetrowe... Tylko kopułka innego koloru.