Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

grundig davio T55-4501 text problem z wejściem w tryb serwis

TomekKrawczyk 21 Kwi 2008 12:48 3956 14
  • #1 21 Kwi 2008 12:48
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  

    Witam. Trafił do mnie w/w tv na przestrojenie. Jest to chassis E1 lecz opcja z picture menu i 9301 nie działa. Zaznaczam że nie mam do niego oryginalnego pilota, lecz od grundiga Tp-150c i uniwersalnego. Piloty posiadają wszystkie funkcje potrzebne do wejścia w tryb serwisowy. Czy brak oryginalnego pilota uniemożliwia wejście w tryb serwisowy? Z góry dziękuje za pomoc

    0 14
  • #2 21 Kwi 2008 13:12
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  

    Na procesorze TDA9345 PS-N3 i TDA9346 PS-N3 ten sposób powinien uruchomić tryb serwisowy. Jeżeli po wciśnięciu [Picture Menu] pojawia się to menu, to chyba nie trzeba oryginalnego pilota, ale na 100% nie wiem.

    0
  • #3 21 Kwi 2008 13:20
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  

    Ja wchodzę w picture menu poprzez przycisk"i" na pilocie i dopiero w picture.Może tu tkwi mój błąd? Dysponuje ktoś wsadem do 24c08 od tego tv z przełączonym systemem na dk?

    0
  • Pomocny post
    #4 21 Kwi 2008 13:21
    Mirek Z.
    Moderator

    Typowe dla Grundig-a - menu (i) i 8500 nie działa?

    0
  • #5 21 Kwi 2008 13:23
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  

    TomekKrawczyk napisał:
    Ja wchodzę w picture menu poprzez przycisk"i" na pilocie i dopiero w picture.Może tu tkwi mój błąd? Dysponuje ktoś wsadem do 24c08 od tego tv z przełączonym systemem na dk?


    To pewnie tu jest problem.

    0
  • #6 21 Kwi 2008 13:38
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  

    "i" i 8500 niestety nie działa.Co powinno wyskoczyć po naciśnięciu picture menu?

    0
  • #7 21 Kwi 2008 14:04
    Mirek Z.
    Moderator

    Dlaczego Kolega tyle pisze o picture menu? Po co? Chodzi o pierwsze (główne) menu - po wciśnięciu [i].
    Powinno działać to, co podałem - to jest Grundig, a nie Beko.

    0
  • #8 21 Kwi 2008 14:09
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  

    Bo to jest chassis E1 czyli beko na procesorze TDA9345

    0
  • Pomocny post
    #9 21 Kwi 2008 16:03
    tenap
    Spec od TV

    To co pisali poprzednicy musi działać,
    [i]--> wybrać service code--> [8], [5], [0], [0]
    cytat z oryginalnej instrukcji serwisowej T55-4501/text:

    grundig davio T55-4501 text problem z wejściem w tryb serwis

    0
  • #10 21 Kwi 2008 16:17
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  

    To w końcu jakie to chassis, bo dla E1 w Serwisie Elektroniki nr 3/2006 strona 57 jest opisany inny sposób, czyli [Picture Menu] 9,3,0,1 ? I procesor się też zgadza.

    0
  • #11 21 Kwi 2008 16:20
    tenap
    Spec od TV

    MAJSTER XXL napisał:
    To w końcu jakie to chassis, bo dla E1 w Serwisie Elektroniki nr 3/2006 strona 57 jest opisany inny sposób, czyli [Picture Menu] 9,3,0,1 ? I procesor się też zgadza.

    Jest to chassis E1 , ale oprogramowanie dla procesora jest dla firmy Grundig i dlatego inne wejście w tryb serwisowy.

    0
  • #12 21 Kwi 2008 16:22
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  

    Ale niestety nie działa. Czyli mam rozumieć że chassis E1 beko to co innego co E1 grundig davio? Poradziłem sobie innym sposobem. Podstawiłem bina z bazy elektrody i funkcja DK jest aktywna tylko przydało by się wyregulować amplitudę V, a bez trybu serwisowego ani rusz.Chyba będę musiał zamówić oryginalnego pilota.Dziękuje wszystkim za cenne porady.Pozdrawiam

    Ps.A może ktoś wie który bajt w binie trzeba zmienić żeby uaktywnić fonię DK??

    W końcu się udało,okazało się że w moim przypadku należało wcisnąć "i" oraz 85000.Nie wiem dlaczego tak ale sprawdzałem kilkakrotnie i cały czas jedno zero więcej.Pozdrawiam

    Wciskam przycisk pomógł.Jeszcze raz dziękuje

    0
  • #13 21 Kwi 2008 16:29
    Mirek Z.
    Moderator

    Pilot oryginalny TP160C od posiadanego TP150C w zasadzie się nie różni.

    0
  • #14 21 Kwi 2008 16:31
    tenap
    Spec od TV

    Czy po naciśnięciu [i] jest zakładka service?
    Oryginalny pilot TP751C/TP160C

    0
  • #15 21 Kwi 2008 16:33
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  

    Nie, po naciśnięciu "i" nie ma zakładki servis

    0