logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zalogować słuchawkę Philips DECT1221S/02 do bazy? PIN i procedura

witeczek 27 Kwi 2008 12:56 2651 10
REKLAMA
  • #1 5081416
    witeczek
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam Kolegów mam takie pytanie jak zalogowac słuchawkę (ki ) do ww bazy. Czytałem instrukcje i niestety nic nie da rady zrobic {w trybie idle nacisnąc przycisk "page" na bazie i w ciągu 60 sec. wybrac na słuchawce "advence setup"-ok
    "registration"-ok
    "pin"- i tu jest problem bo nie wiem czy jest fabryczny "0000",czy jakiś inny ?}
    W tym cały problem.
    Sczytałem Ponyprogiem zawartośc ATMEL 24C32AN bazy i słuchawki,ale nie mogę dojśc gdzie jest zapisany pin.
    Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś podpowiedzi na ten temat.
    W załączniku zawartośc słuchawki i bazy.
    Pozdrawiam:D
    Załączniki:
    • philps sluch baza.rar (1.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5081847
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    przeciez jasno jest w manualu ze pin standardowy to 0000 ....... jesli jest zmieniony to tylko wgranie wsadu z innej bazy to wyelimiunuje....... a co do szukania pinu ze zgranej bazy to zycze powodzenia..........
  • #3 5082062
    witeczek
    Poziom 12  
    Witam
    Próby były z pinem "0000" ... i nic . + oczywiście wszelkie kody znalezione na forum.
    A istnieje jakaś szansa na edycje tego wsadu? (do oscar2000)
    Niestety nie mam możliwości sczytania innej bazy ;(
    A kolega miałby może jakiś wsad taki który by pasował do takiego telefonu?
    Lub jakieś inne podpowiedzi w tej kwestii.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 5082092
    oscar2000
    Poziom 34  
    o edycji zapomnij .... no chyba ze masz dlugi urlop i go poswiecisz na wisywanie wszystkich kombinacji ....... bez wgrania z tego samego modelu bina nic niezrobisz ... a jesli nie masz to moim zdaniem philips = kosz.........

powodzenia z pinem
  • #5 5085159
    teleleszek
    Poziom 2  
    Witam sprawa jest prosta mimo, że prawdopodobnie twoje wykonanie nie ma polskiego menu więc podam ci jakie przyciski masz przyciskać.
    Zakładam, że słuchawka jest naładowana a baza podłączona do zasilania.
    Przyciśnij i przytrzymaj przez pięć sekund na bazie przycisk wyszukiwania słuchawki (nie ma innego), następne czynności musisz wykonać w ciągu minuty - przyciśnij raz przycisk menu następnie trzy razy strzałka w dół następnie raz menu (ok) następnie cztery razy strzałka w dół następnie menu (ok) następnie pin (fabryczny 0000, natomiast jeżeli został zmieniony na inny i nie masz innej zalogowanej do niego słuchawki to nie pomogę) następnie menu(ok).
    Pozdrawiam i opdpowiedz jak ci poszło.
  • #6 5085771
    mchajka
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    z ruskiej strony
    Załączniki:
    • philips dect1221s. 51.rar (8.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 5085931
    witeczek
    Poziom 12  
    Witam
    do (mchajka) po wgraniu tego wsadu jaki podałeś jest jakiś postęp,
    (na wyświetlaczu mam 'UNREGISTERED" słuchawka -- baza tak samo wczytana) tylko przydałby sie jakiś
    link do tej ruskiej strony bo nie wiem czy wszystko robię tak jak trzeba.
    Ewentualnie jakieś wskazówki z Twojej strony co do postępowania.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #8 5085968
    oscar2000
    Poziom 34  
    no to teraz instrukcja do reki ..... bo 'UNREGISTERED" to wymeldowanie sluchawki............
  • #9 5086166
    mchajka
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Jeżeli wgrałes wsad do bazy,to masz teraz fabryczny pin i spróbuj zarejestrować słuchawkę.Jeśli natomiast zmieniłes wsad w bazie i słuchawce to tel. powinien już działać (jeśli nie ma usterki)
  • #10 5086670
    witeczek
    Poziom 12  
    Wszystko fajnie się zaprogramowało (wyzerowało ;) )
    .Jeżeli wgrałes wsad do bazy,to masz teraz fabryczny pin i spróbuj zarejestrować słuchawkę.Jeśli natomiast zmieniłes wsad w bazie i słuchawce to tel. powinien już działać (jeśli nie ma usterki)
    :idea: Kolegi
    Mam dziwne przeczucie że jest uwalony tor radiowy,da się to jakoś sprawdzic? Nie wiem jakie tranzystory w stopniu końcowym tutaj występują.
    Poguglałem troche i odesłało mnie tam skąd ta paczka wsadu została pobrana ,na rosyjskie forum .Są tam jakies opisy naprawy ,postępowania z takim telefonem ale dośc dawno nie miałem do czyniena z cyrylicą i troszkę trudno mi dojśc co i jak.
    Jakiś user na rosyjskim forum pytał o tranzystory Q1,Q2,Q4 i Q7, czy to nie jest stopień końcowy?
    Bardzo proszę o jakieś info na ten temat jeśli coś wiadomo kolegom.
    Pozdrawiam i dziękuje za dotychczasową pomoc.
  • REKLAMA
  • #11 5143215
    witeczek
    Poziom 12  
    Witam po nieobecności.To do czego udało się dojść:
    I słuchawka jest dobra ,te wsady pomogły w resetowaniu (były robione próby z inną bazą)
    II baza jest uszkodzona ,stopień końcowy jest scalakiem ale niestety noty aplikacyjnej nie udało się wygooglać. Jedyne co to jakieś rozpiski blokowe.
    Jeszcze będę starał się gdzieś dobrać taki scalak,ewentualnie jakąś inną bazę.
    Pozdrawiam wszystkich którzy przyczynili się do uzdrowienia (choć połowiczne) tego telefonu.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu rejestracji słuchawki Philips DECT1221S/02 do bazy DECT, ze szczególnym uwzględnieniem kwestii PIN-u i procedury logowania. Standardowy PIN fabryczny to "0000", jednak w przypadku zmiany PIN-u konieczne jest wgranie oryginalnego wsadu (firmware) z tej samej bazy, co słuchawka. Próby odczytania PIN-u z pamięci ATMEL 24C32AN nie przyniosły efektu. Procedura rejestracji obejmuje przytrzymanie przycisku "page" na bazie przez 5 sekund, a następnie w ciągu 60 sekund wykonanie sekwencji na słuchawce: menu, nawigacja do "advanced setup", "registration", wpisanie PIN-u i potwierdzenie. Wgranie odpowiedniego wsadu do bazy resetuje PIN do fabrycznego i umożliwia rejestrację słuchawki. W przypadku uszkodzenia bazy, szczególnie stopnia końcowego radiowego (scalak), telefon nie działa poprawnie. Próby diagnozy wskazują na uszkodzenie modułu radiowego bazy, którego elementy końcowe to scalone tranzystory, jednak brak jest dostępnej noty aplikacyjnej. Rozwiązaniem może być wymiana bazy lub znalezienie kompatybilnego wsadu i sprzętu. Wskazano również rosyjskie forum jako źródło wsadów i informacji serwisowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA