Witam mam problem zablokowałem kodem zabezpieczającym klawiature i nie pamiętam jaki to był kod wpisuje mastercod ale to nic nie działa proszę o porady dziękuje.
włacz telefon z kartą i jak fon sie pyta o kod , to poczekaj z godzine i spróbuj go wpisać, jak nie przyjmie go , to zwiększ ten czas do pary godzin albo nawet i do jednego dnia i potem spróbuj wpisać.
Szybciej to pomaga tylko ful factory reset ale zrobiony za pomocą boxa.
Witam ponownie czekanie i wpisywanie kodu po paru godzinach nic nie dało programem Nemezis też się nie da bo klawiatura jest zablokowana i po wpięciu kabla usb do telefonu pisze żeby odblokować klawiature a tu jest problem bo nie pamiętam kodu do klawiatury lub wpisałem trzy razy błędny kod i tel.się zablokował proszę jeszcze o jakieś porady dziękuje z góry pozdrawiam...
✨ Użytkownik zablokował klawiaturę telefonu Nokia 6280 kodem zabezpieczającym i nie pamięta kodu. Próby użycia mastercoda nie przyniosły efektu, ponieważ model 6280 oparty jest na platformie BB5, gdzie nie działają kalkulatory mastercod znane z DCT4. Zalecane jest skorzystanie z serwisu, gdzie za około 40 PLN można wykonać pełny factory reset za pomocą specjalistycznego boxa. Alternatywnie, opisano metodę resetu kodu do wartości domyślnej 12345 poprzez odpowiedni plik na karcie pamięci. Próby wpisywania kodu po dłuższym czasie (godziny lub dni) mogą pomóc, jednak skuteczność jest ograniczona. Program Nemezis nie działa przy zablokowanej klawiaturze, a odblokowanie wymaga interwencji serwisowej lub użycia boxa do pełnego resetu telefonu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.