Mam problem z telewizorem Philips 25PT4423, a mianowicie po wymianie tranzystora BU 1508 i dławika, telewizor włącza się normalnie i wyłącz normalnie, ale tylko do kilku minut, natomiast po dłuższym czasie, tak od około 30 minut, podczas wyłączania słychać pisk, (przypuszczam zmiana częstotliwości pracy generatora ramki), i pada tranzystor BU1508.
Mogę przypuszczać ze powodem może być któryś z kondensatorów w układzie synchronizacji, być może (2102,2103), ale nie jestem pewien, może ktoś spotkał się z takim uszkodzeniem.
Proszę o pomoc w tej materi.
Proszę dokładnie zapoznać się z pkt.11 regulaminu i uzupełnić tytuł tematu. Dlaczego nie czytasz ogłoszeń. Temat w złym dziale. Przenoszę do właściwego. [_OBCY_]
Mogę przypuszczać ze powodem może być któryś z kondensatorów w układzie synchronizacji, być może (2102,2103), ale nie jestem pewien, może ktoś spotkał się z takim uszkodzeniem.
Proszę o pomoc w tej materi.
Proszę dokładnie zapoznać się z pkt.11 regulaminu i uzupełnić tytuł tematu. Dlaczego nie czytasz ogłoszeń. Temat w złym dziale. Przenoszę do właściwego. [_OBCY_]