logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[sprzedam] Transformator wysokiego napięcia ( RTG ) 70kV

c4r0 05 Maj 2008 18:45 6095 6
REKLAMA
  • #1 5108612
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    Mam na sprzedaż sprawne trafo sieciowe wysokiego napięcia, pochodzące z rentgena dentystycznego.

Uzw. pierwotne: 230V 50Hz
    Uzw. wtórne 70kV 8mA (prąd znamionowy współpracującej lampy)
    + uzwojenie żarzenia 4V 3A na potencjale wysokiego napięcia.

Z uzwojenia wyprowadzony jest przewód do podłączenia bocznika, co umożliwia pomiar prądu uzwojenia wtórnego na zerowym potencjale. Trafo bardzo przydatne amatorom wysokich napięć, w połączeniu z autotransformatorem regulacyjnym stanowi niezawodne uniwersalne źródło wysokiego napięcia do zasilania takich rzeczy jak np. generator marxa czy laser azotowy. Do trafa dorzucam około 2 litry oleju (oryginalny z głowicy RTG, transformator do pracy przy pełnym napięciu musi być zanurzony w oleju transformatorowym). Trudno mi ustalić cenę, ale interesuje mnie kwota na poziomie 250zł - do negocjacji.

[sprzedam] Transformator wysokiego napięcia ( RTG ) 70kV [sprzedam] Transformator wysokiego napięcia ( RTG ) 70kV
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 6538796
    trzaska456
    Poziom 17  
    Ocena: 133
    A gdzie znalazłeś rentgen na złomach chyba nie leżącą?

Zdania rozpoczynamy wielką literą, spacje!
    I co ten post wnosi do tematu?
    Po co tyle "?" ?
    Poprawiono.
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #3 6538832
    c4r0
    Poziom 36  
    Nie znalazłem tylko kupiłem. A przy okazji, mam na sprzedaż inne trafo na 100kV - Link, oraz lampę RTG - Link. No i ogłoszenie z tego tematu wciąż aktualne.
  • #4 6538888
    trzaska456
    Poziom 17  
    Tak a samą lampę RTG sprzedajesz???

Zdania rozpoczynamy wielką literą, (?).
    Proszę to poprawić.
    Następne będzie upomnienie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #5 6538894
    c4r0
    Poziom 36  
    Podałem przecież link ... Odbierz też maila.
  • REKLAMA
  • #6 6538909
    trzaska456
    Poziom 17  
    Ok myślę że przez GG będzie szybciej 12955613 jestem chętny na trafo

Pracujemy na upomnienie, proszę poprawić niezwłocznie!
  • #7 6581021
    c4r0
    Poziom 36  
    NIEAKTUALNE

Podsumowanie tematu

✨ Na forum wystawiono na sprzedaż sprawny transformator wysokiego napięcia (RTG) pochodzący z rentgena dentystycznego. Transformator ma uzwojenie pierwotne 230V 50Hz oraz wtórne 70kV 8mA, z dodatkowym uzwojeniem żarzenia 4V 3A na potencjale wysokiego napięcia. Wyprowadzono przewód do podłączenia bocznika umożliwiający pomiar prądu wtórnego na zerowym potencjale. Transformator jest przeznaczony do zastosowań amatorskich wysokich napięć, np. zasilania generatora Marxa lub lasera azotowego, i wymaga zanurzenia w oleju transformatorowym, który jest dołączony w ilości około 2 litrów. Cena wywoławcza to około 250 zł, z możliwością negocjacji. Autor posiada także inne trafo na 100kV oraz lampę RTG na sprzedaż. W dyskusji pojawiły się uwagi dotyczące poprawności stylistycznej wpisów, a na koniec autor oznajmił, że oferta jest nieaktualna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA