logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd F 28-3 w Konica 7135 - co oznacza i jak go naprawić?

Andrzej Dudziak 05 Maj 2008 22:20 4603 6
REKLAMA
  • #1 5109595
    Andrzej Dudziak
    Poziom 2  
    W mojej Konice 7135 wyskoczył błąd F 28-3 co to może być bo parę razy się takie coś pojawiło a potem zniknęło. Pewnie coś się chce zepsuć ale co? Dzięki za info na ten temat.
  • REKLAMA
  • #2 5109780
    sebono
    Poziom 23  
    Ocena: 23
    jest to przebicie na elektrodzie separującej , Zmień napięcie AC ( jeśli jest 135 to na ok 100-106 ) Jeśli nie pomoze to izoluj kostki elektrody . Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 5110101
    bladyzg
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Tak jak napisal Sebono, sprawdz elektrode, dodatkowo mozesz odkrecic konektor (2 sprezynki na drzwiczkach, najpierw musisz odkrecic zatrzaski od drzwiczek), rozebrac i dokladnie wyczyscic. Czesto potrafi zabierac sie w tym miejscu wilgoc powodujac zwarcie. Powodzenia
  • REKLAMA
  • #4 5110347
    Andrzej Dudziak
    Poziom 2  
    Dzięki za radę i wsparcie . W razie czego to już wiem co mnie czeka . Jeszcze raz dzięki za info. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 5112697
    sebono
    Poziom 23  
    Ocena: 23
    Oczywiście zapomniałem dodać :

kostka na drzwiach też do zrobienia. Jedni lakierują ją w środku (jak będą białe naloty to najpierw wyczyść ) ja czyszczę i izoluję taśmą izolacyjną i pomaga . W środku kostki będziesz miał szare gumowe izolacje , nie zdziw się że jedna z tych gum (separacja) pokruszy ci się w ręku ( norma) .Pozdrawiam.
  • #6 8154850
    pcnet

Poziom 32  
    Ocena: 217
    ale co zaizolować taśma i jak?

Dodano po 3 [godziny] 44 [minuty]:

i gdzie zmniejszyc to napiecie?
    Konto firmowe:
    PC-NET
    Słonecznikowa 6B, Częstochowa, 42-224 | Strona WWW: https://agapo.pl
  • #7 10053680
    zakro
    Poziom 1  
    Witam

Czy mógłby ktoś pomóc i wskazać jak zmniejszyć napięcie.
    Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
    Paweł

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Błąd F 28-3 w urządzeniu Konica 7135 oznacza przebicie na elektrodzie separującej. Zaleca się obniżenie napięcia AC z około 135 V do 100-106 V. Jeśli to nie przyniesie efektu, należy izolować kostki elektrody, szczególnie te na drzwiczkach, które mogą być narażone na wilgoć powodującą zwarcie. Czyszczenie i izolowanie taśmą izolacyjną wewnętrznych gumowych izolacji kostek jest skuteczną metodą zapobiegania problemom. Wymaga to demontażu zatrzasków i dokładnego oczyszczenia elementów. Użytkownicy proszą o wskazówki dotyczące sposobu zmniejszenia napięcia oraz metody izolacji taśmą.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA