logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować PIC12C509A za pomocą programatora JDM na Windows XP?

bigos2222 07 Maj 2008 12:19 1446 2
REKLAMA
  • #1 5114683
    bigos2222
    Poziom 10  
    witam
    jestem zmuszony prosic o pomoc
    nigdy nie zajmowalem sie elektronika cyfrowa ale nadszedl ten czas ze musze zaprogramowac pic12c509a kupilem programator JDM na allegro mam do niego program IC-prog i tu zaczynaja sie problemy ...........
    mam juz utworzony wsad (*.hex)do ukladu za pomoca odpowiedniego programu (superchip3) teoretycznie wystarczy tylko zaprogramowac ...niestety tu zaczynaja sie schody
    mam winde xp home i kompa stacjonarnego (plyta ok 2004 r)zrobiony kabelek przedluzke do koma o dlugosci ok 2m ekranowany,podlaczam wszystko i oczywiscie wyskakuja jakies bledy itp mam juz ustawione w hardware wlasciwy com(napewno dziala linia tx rx,bo pracuja na tym inne urzadzenia) interfejs windows api,opoznienie 10 ,niestety dalej nie moge zaprogramowac ukladu ,od czytania i szukania juz mnie boli glowa jest tego tyle i wszedzie jest napisane co innego ,czy powinienem wlaczyc inversje vcc lub jeszcze jakies inne opcje ???sterownik dla xp mam w katalogu ICprog
    zalaczam hex do wgrania oraz kompilator

Poprawiłem tytuł - Regulamin. [c_p]
    Załączniki:
    • super3.rar (1.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • hexgen,1,2,3.zip (2.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5114805
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Zobacz czy masz 12V na programatorze. Często jest za niskie i trzeba użyć zewnętrznego zasilania.
  • #3 5114841
    bigos2222
    Poziom 10  
    na ktorej nozce powinno byc 12 v masa rozumiem z 5 pinu coma i czy trzeba cos wlaczac w ICprogu zeby smigalo ??dodam ze programator ma dwie podstawki 18 i 8 nozek 8 jest opisana jako 24c16 duza jako 16f84 testowalem w obydwu i nic pewnie juz w sklepie wykupilem wszystkie pice:)
REKLAMA