logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę usunąć pliku CAD Inventor na Windows Vista - zawieszenie programu

+Gajowy 09 Maj 2008 14:43 9442 10
REKLAMA
  • #1 5122799
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    Witam, nie moge usunac pliku, ktory stworzylem za pomoca programu CAD Inventor.
    Podczas zapisywania dokumentu program zawiesil sie, ale plik zapisal.. Co prawda nie mozna go otworzyc, ale to nieistotne.
    Nie moge go rowniez usunac.
    Trwa usuwanie i nic.. moge czekac ile chce plik zostaje.
    Ktos mial podobny problem?
  • REKLAMA
  • #2 5122829
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Owszem, zdarzają się takie rzeczy. Użyj programu UNBLOCKER. Wrzuć w google i tam znajdziesz.
  • REKLAMA
  • #3 5122878
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Nawet on nie daje rady..
    Nie mogę usunąć pliku CAD Inventor na Windows Vista - zawieszenie programu
    PS.
    Jak pozbyc sie teraz tego programu unblockera?
  • #4 5122954
    riodoro1
    Poziom 22  
    Ocena: 70
    Uruchom komputer w trybie awaryjnym, lub z dyskietki DOS i polecenie "del [ścieżka]", i zastosuj polecenie"chkdsk /F" (w wierszu poleceń).
  • REKLAMA
  • #5 5123717
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5123807
    riodoro1
    Poziom 22  
    Mnie chodzi o Cichy Boot Disk.
  • #7 5123818
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 5124611
    +Gajowy
    Poziom 23  
    :arrow: Rocha Brada w awaryjnym nie dalo rady usunac pisze, ze plik jest uzywany przez inna aplikacje.. bla bla..
    Jesli chodzi o start>uruchom: mam wpisac caly adres docelowy pliku czy jedynie nazwe?
    Probowalem obie metody i dalej nic.
  • #9 5127869
    riodoro1
    Poziom 22  
    Chodzi o tą dyskietkę są tam popularne narzędzia: http://pl.unidownload.com/filedownload-Cichy-BootDisk_514.html
    Obraz zapisz tym : http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/rawwritewin-0.7.zip
    A co do twojego pytania to musisz wpisać całą ścieżkę dostępu, może masz płytkę visty to wtedy z niej uruchom wiersz poleceń.

PS. Możesz ściągnąć jakiś obraz Linux liveCD (mogę ci podesłać).
  • #10 5128050
    akmes
    Poziom 15  
    Ocena: 49
    Kiedyś w Win XP miałem podobny przypadek.
    U mnie pomogło zabicie procesu explorer.exe (znika cały pulpit) po czym za pomocą menadżera zadań (zakładka aplikacje-> nowe zadanie) odpalasz cmd i tam to już tak jak wcześniej koledzy podali del itd. Czytałem te gdzieś że podobno niektóre takie pliki można skasować na WinZip :) czyli po uruchomieniu w eksploratorze WinZIp.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy niemożności usunięcia pliku CAD Inventor na systemie Windows Vista po zawieszeniu programu podczas zapisu. Plik jest zapisany, ale nie można go otworzyć ani usunąć, gdyż system informuje, że plik jest używany przez inną aplikację. Proponowane rozwiązania obejmują użycie narzędzia UNBLOCKER, jednak nie zawsze skuteczne. Zalecane jest uruchomienie systemu w trybie awaryjnym lub z dyskietki DOS i użycie polecenia "del /F [ścieżka do pliku]" w wierszu poleceń. Dodatkowo sugerowane jest wykonanie "chkdsk /F /R" w celu naprawy systemu plików NTFS. Alternatywnie można zabić proces explorer.exe, uruchomić cmd z menadżera zadań i spróbować usunąć plik stamtąd. Wskazano także możliwość użycia narzędzi takich jak Cichy Boot Disk lub Linux liveCD do usunięcia pliku z zewnętrznego środowiska. Wspomniano również o nietypowej metodzie usuwania plików za pomocą WinZip. Podkreślono konieczność podania pełnej ścieżki do pliku podczas usuwania w wierszu poleceń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA