logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć uporczywy komunikat podczas porządkowania dysku?

esiox 24 Sty 2004 11:11 6414 6
REKLAMA
  • #1 488381
    esiox
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    zakładam jeszcze raz ten sam temat ponieważ poprzedniego chyba nikt nie zakumał.

Ja pozbyć się tego dręczącego komunikatu, proszę o odpowiedz która pomoże mi pozbyć się komunikatu raz na zawsze
    Załączniki:
    • Jak usunąć uporczywy komunikat podczas porządkowania dysku? porządkowanie dysku.jpg (12.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 488584
    jerry77
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Nie zawalaj dysku do pełna to nie będziesz miał takiego komunikatu.
  • REKLAMA
  • #3 488615
    rzuber
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    zastanawia mnie wogóle, co da ci pozbycie się tego ostrzezenia. Przecież jest to dość istotny komunikat. Tak kopiując braknie ci miejsca nie bedziesz nawet wiedział co się dzieje.
  • #4 488728
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6163
    Trzeba po prostu wyrzucić z dysku niepotrzebne programy i zwolnić na nim miejsce a sam dysk uporządkować przy pomocy np Norton System Works.
  • REKLAMA
  • #5 489092
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 741
    Taki komunikat pokazuje się jeżeli na dysku pozostanie mniej niż 15% wolnego miejsca - i - o ile mi wiadomo - tego się nie da usunąć przynajmniej w prosty sposób.
  • REKLAMA
  • #6 489969
    BLANTek
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Nie piszcie gościowi, że ma oczyścić dysk, bo chyba nie o to tu chodzi. Chodzi o nie pojawianie się tego komunikatu. Mnie też to interesuje. Prawdopodobnie trzeba coś w rejestrze pokombinować... Wie ktoś jak to zrobić?
  • #7 490365
    esiox
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    BLANTek napisał:
    Nie piszcie gościowi, że ma oczyścić dysk, bo chyba nie o to tu chodzi. Chodzi o nie pojawianie się tego komunikatu. Mnie też to interesuje. Prawdopodobnie trzeba coś w rejestrze pokombinować... Wie ktoś jak to zrobić?

i oto właśnie chodziło tylko niewiem w czym tkwił problem,ze osoby z pozoru mający mi pomuc nasuwali nie bardzo zrozumiałe odpowiedzi:abym wyczyscił dysk,lub abym go nie zapełniał do konca
    A rozchodziło sie przeciez o WYŁĄCZENIE tego komunikatu

w emailu w którym otrzymałem pod nazwą "Nowy wpis do notek"znalazłem następującą odpowiedz (najprawdopodobnie z poprzedniego zakładanego tematu"

BLANTek napisał:
    jerry77
    Aktywny Użytkownik 3 (napisał)
    Mój komputer, klikasz prawym na dysku c, właściwości, ogólne, porządkowanie dysku, ustawienia i odhaczasz "Gdy zacznie brakować miejsca..."
    A następnym razem trochę więcej pokory.?

dzięki za odpowiedzi (sprawa w tym temacie jest juz rozwiązana)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy uporczywego komunikatu pojawiającego się podczas porządkowania dysku, który informuje o niskiej ilości wolnego miejsca (poniżej 15%). Użytkownicy sugerują, że komunikat jest istotny i nie da się go łatwo wyłączyć. Propozycje obejmują zwolnienie miejsca na dysku przez usunięcie niepotrzebnych programów oraz użycie narzędzi do optymalizacji, takich jak Norton System Works. Pojawiła się również sugestia, że wyłączenie komunikatu może wymagać modyfikacji rejestru systemowego, jednak nie podano szczegółowych instrukcji. Autor potwierdził, że problem został rozwiązany, choć nie ujawnił dokładnej metody.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA