Jak wcześniej pisałem mają to być słuchawki do 80 zł. Głównie chodzi mi o takie słuchawki, które będą miały bardzo mocny bass. Dlatego chciałbym kupić sennheiser CX300, ale na allegro jest strasznie dużo podróbek, a jak wiadomo to już nie to samo :/ http://www.allegro.pl/item361756694_liliana211_sennheiser_cx300_cx_300_czarne_100_ Myślałem o zakupie tych, ponieważ myślę, że są to oryginały, jak myślicie? Zastanawiam się też nad jakimiś innymi słuchawkami Sony. Pozdrawiam!
Jak ktoś już na tym forum napisał. Za cenę jak w sklepie można kupić oryginały. Za cenę odrobinę niższą, prawie oryginały - często robione nawet w tej samej fabryce (ale np. odrzucone po testach jakości często z błahych powodów np. zadrapane opakowanie). A jeszcze taniej można kupić prawie jak oryginały - ale już robione zupełnie gdzie indziej a tylko wyglądają bardzo podobnie.
Myślę, jednak, że wybór tej firmy jest dobry i raczej przy tej cenie słuchawki będą dobrze brzmiały. Co do Sony, to bardzo zadowolony byłem jak używałem dobrego modelu z linii Fontopia. Tylko po latach stwardniał kabel i przez to leżą w szufladzie. Chociaż nadal dobrze grają.
Do 80 zl ciezko kupic cos dobrego i taniego ;| jesli juz to polecam http://www.allegro.pl/item375305923_sluchawki_reloop_rh_2350_pro_gratis Dobrze wyciszaja, ladnie graja jak na taka cene i nie "pierdza". Byla mowa o sony... jesli chodzi o te za ok 160 zl http://www.allegro.pl/item373618134_sony_mdr_z700_polecam to nalezy omijac je z daleka.... sa to PODROBKI!!! Totalna porażka. Przy większym natezeniu dzwieku strasznie sie on tlumi, wszystko "pierdzi". oryginalne sony maja logo z poziomymi rowkami... ale mialo byc do 80 zl... naprawde ciezko. Ja bym radzil dorzucic jeszcze 40 i kupic juz cos ze sredniej polki, np. http://www.allegro.pl/item370863729_american_audio_ sluchawki bardzo fajne, wygodne i czyste brzmieniowo. Pozdrawiam
Moderowany przez dj-MatyAS:
Od 3 lat nie zadał sobie Kolega trudu, aby zapoznać się z regulaminem?
Polecam przeczytanie, szczególnie p.10.11 jest interesujący.
Póki co- ostrzeżenie.
JA POWIEM TAK Z KUPNEM SLUCHAWEK NIE MOZNA SIE SPIESZYC PONIEWAZ, ZA TE 80ZŁ TO KUPISZ JAKIES GOWNO KTORE BEDZIE MIALO W OPISIE NP 120db A BEDA GRALY JAK BY MIALY 80db. DLATEGO UWAŻAM ŻE TO JEST MINIMUM JAKIE MOZESZ KUPIC:
Sennheiser Model eH 150 to zamknięte, dynamiczne słuchawki stereo które sprawdzają się idealnie podczas słuchania nowoczesnej, głośnej muzyki, przy jednoczesnym zapewnieniu dobrej izolacji od zewnętrznego hałasu oraz odwzorowaniu żywych i wyraźnych basów. Lekkie słuchawki o usztywnionej konstrukcji wyposażone są w mocowanie zabezpieczające i mogą pracować zarówno z przenośnymi jak i domowymi źródłami dźwięku.
Cechy charakterystyczne słuchawek eH 150:
- zamknięte, dynamiczne, słuchawki stereo hi-fi nauszne
- dobre tłumienie dźwięku z zewnątrz
- silne magnesy neodymowe oraz lekkie cewki pozwalają na uzyskanie wysokiej głośności
- wygodne w użytkowaniu nawet podczas długich odsłuchów dzięki zastosowaniu ultra-lekkiej konstrukcji
- usztywniona konstrukcja z nadzwyczaj elastycznym pałąkiem opracowana z myślą o zastosowaniu poza domem
- wysoko-przewodzący przewód z miedzi beztlenowej o długości 3 m
- wymieniane wkładki nauszników
Dane techniczne:
Impedancja 32 Ohm
Połączenie jack 3,5 mm/6,3 mm stereo
Pasmo przenoszenia 18 - 18000 Hz
Zniekształcenia harmoniczne THD <0,5%
Dynamika SPL 115 dB
Przetworniki dynamiczne, zamknięte
Nauszniki nauszne
Długość kabla 3 m
Waga bez kabla 130 g
JEST TO TANI,BARDZO DOBRY,WYGODNY I NADAJACY SIE DO SLUCHANIA MUZY DO DJ-OWANIA ORAZ DO GRANIA I TRUDNO JE POPSUC.
NAJLEPIEJ SIE WSTRZYMAJ I UZBIERAJ WIECEJ KASY I ZAINWESTUJ W JAKIES Z TYCH:
Dyskusja dotyczy wyboru słuchawek dokanałowych do 80 zł z mocnym basem, ze szczególnym uwzględnieniem modelu Sennheiser CX300. Wskazano problem licznych podróbek tego modelu dostępnych na Allegro, co utrudnia zakup oryginalnych słuchawek w niskiej cenie. Użytkownicy podkreślają, że oryginalne słuchawki można kupić w cenie sklepowej, natomiast tańsze wersje to często podróbki lub produkty z tej samej fabryki, ale odrzucone z powodu drobnych wad. Wspomniano również o innych markach i modelach, takich jak Sony (np. linia Fontopia), które cechują się dobrą jakością dźwięku, choć w wyższej cenie. Zwrócono uwagę na fałszywe modele Sony MDR Z700, które są podróbkami i mają słabą jakość dźwięku. Polecono także alternatywy w podobnym lub nieco wyższym przedziale cenowym, takie jak słuchawki Reloop RH 2350 PRO oraz American Audio, które oferują lepszą jakość dźwięku i wygodę użytkowania. Wskazano także na modele KOSS The Plug oraz Sennheiser eH 150 jako opcje z dobrym basem i izolacją dźwięku, choć eH 150 to słuchawki nauszne. Podkreślono, że za 80 zł trudno znaleźć wysokiej jakości słuchawki z mocnym basem, dlatego warto rozważyć dopłatę do modeli ze średniej półki cenowej. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.