Witam. Sprawa chyba jest trochę skomplikowana. Istnieje taka strona Orange World, na którą można wejść tylko przez telefon w sieci orange. Można tam zostawiać komentarze np. do obrazków czy artykułów. Ktoś zrobił mojej siostrze bardzo brzydki kawał i umieścił jej numer telefonu wraz z "ogłoszeniem towarzyskim", w rezultacie czego ciągle otrzymuje smsy i telefony z pytaniami "za ile" i takie podobne. Musiała przez to zmienić numer. Podejrzewam kogoś, jednak nie chcę robić dymu niewinnej osobie. Pytanie: czy da się uzyskać jakiekolwiek dane o urządzeniu z którego wysłany był taki komentarz? Jest to gdzieś logowane? Zapewne telefon wchodząc na stronę www ma swoje IP. Tylko czy ono jest stałe czy zmienia się z każdym połączeniem?
Wystarczyłby mi jakikolwiek parametr urządzenia(model, numer, IMEI, IP), który mógłbym porównać z podejrzanym urządzeniem. Nie wiem czy Orange loguje takie rzeczy, zwłaszcza że jest to strona mobilna. I pewnie nawet jeżeli da się to sprawdzić, będzie problem aby takie informacje uzyskać :?
Jeżeli jest ktoś chociaż trochę zorientowany w temacie, proszę o pomoc, ponieważ moim zdaniem sprawa jest poważna.
PS jeżeli temat jest w złym dziale, proszę moderatora o przeniesienie.
Wystarczyłby mi jakikolwiek parametr urządzenia(model, numer, IMEI, IP), który mógłbym porównać z podejrzanym urządzeniem. Nie wiem czy Orange loguje takie rzeczy, zwłaszcza że jest to strona mobilna. I pewnie nawet jeżeli da się to sprawdzić, będzie problem aby takie informacje uzyskać :?
Jeżeli jest ktoś chociaż trochę zorientowany w temacie, proszę o pomoc, ponieważ moim zdaniem sprawa jest poważna.
PS jeżeli temat jest w złym dziale, proszę moderatora o przeniesienie.