logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Switch Lantech GF-A2402M - jak odzyskać hasło do konsoli?

wasyl32 24 Maj 2008 16:28 1301 2
REKLAMA
  • #1 5175917
    wasyl32
    Poziom 19  
    Ocena: 44
    Witam!!!
    Od kilku godzin posiadam zarządzalny switch Lantech GF-A2402M - 24 TP +2 Exp slot Snmp Swich. Jednak nie znam do niego hasła na konsolę. User i hasło domyślne nie wchodzi. Szukałem jakiegoś guziora do restartowania pamięci ale nic nie znalazłem. W manualu także nic nie pisze jak odzyskać hasło. Ma ktoś jakieś propozycje?
    Za pomoc z góry THX...
    P.S. Nie wierzę, że switch jest do tego stopnia beznadziejny, żeby nie można było wykasować hasła.
  • REKLAMA
  • #2 5175930
    Szymciosek
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    pewnie nie jestes pierwszym wlascicielem

jesli mam racje to zglos sie do goscia od ktorego to masz
  • #3 5176845
    wasyl32
    Poziom 19  
    Ocena: 44
    Witam!!!
    Niestety poprzedni właściciel, ani ten jeszcze jeden wstecz nie zna hasła.
    Rozkręciłem dziada by sprawdzić czy nie ma tam jakiegoś guzika do resetowania pamięci - nic jednak tam takiego nie ma.
    Jestem początkujący jeżeli chodzi o dziedzinę uP więc trochę przypatrzyłem sie scalakom.
    Znalazłem na płycie kostkę EEPROM: 93LC46B.
    Nie jestem pewien czy przechowuje ona oprogramowanie switcha czy ustawienia (czy jedno i drugie). Można by wykonać jakis programator do w/w EEPROMA i wykasowac ustawienia (ewentualnie wgrac nowy firmware, który dostepny jest na stronie). Czy dobrze kombinuje? ;)
    Na płycie jest także miejsce na złącze (domyślam się, że JTAG) ale oczywiście nie wlutowane.

---------------------------------------
    Dodano:

Jednak ten EEPROM nie odpowiada za żadną z powyższych rzeczy. Wyjąłem go a switch nadal posiadał hasło.
REKLAMA