logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simatic S7 padł moduł FM 354. Czy wersja softu ma znaczenie?

Maniekd 24 Maj 2008 17:46 1202 2
REKLAMA
  • #1 5176129
    Maniekd
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Witam! potrzebuję pomocy padł moduł fm354 ,czy jak kupie nowy i wstawię w miejsce uszkodzonego to będzie działać czy wymaga to zewnętrznego zaprogramowania.Na uszkodzonym module jest software vers.3.7, a na nowym vers.3.7.6 ,czy to ma znaczenie? Proszę o pomoc bo w te klocki jestem zielony.
  • REKLAMA
  • #2 5177091
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 626
    Witam,
    Maniekd napisał:
    Witam! potrzebuję pomocy padł moduł fm354 ,czy jak kupie nowy i wstawię w miejsce uszkodzonego to będzie działać czy wymaga to zewnętrznego zaprogramowania.Na uszkodzonym module jest software vers.3.7, a na nowym vers.3.7.6 ,czy to ma znaczenie? Proszę o pomoc bo w te klocki jestem zielony.
    wersja wewnętrznego oprogramowanie modułu nie ma tu znaczenia, ale po wymianie jego potrzebna jest tzw. parametryzacja.
    Dokładnie opisane jest w tym dokumencie źródłowym producenta od strony 55 - Defining parameters.
    Pamiętaj też o wyłączeniu przed demontażem całego, pracującego na wspólnej szynie sterującej, zespołu sterowników wraz z modułem CPU spod zasilania.
    Całość dokumentów TAM.

Pozdrawiam
  • #3 5177414
    Maniekd
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Witam! jeśli dobrze rozumie to potrzebny jest kabel do S7 ,oprogramowanie S7 i parametry do wpisania w module FM 354?
REKLAMA