logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać koszyk do sklepu internetowego bez znajomości PHP/MySQL?

reasum 05 Cze 2008 20:20 1503 5
REKLAMA
  • #1 5217032
    reasum
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam. Mam problem. Robie znajomemu strone internetowa jego firmy (sklepu komputerowego) i chcialem umiescic na niej mozliwosc skladania zamowien przez internet - tak jak to w typowych sklepach - "dodaj do koszyka" :)

I tu jest moje pytanie. Czy jest jakis program do robienia baz towarow w takim wlasnie skrypcie jakims, ktory umieszcza sie w odpowiednim miejscu na stronie. Znam HTML ale nie znam PHP/MySQL. Kiedys uczylem sie programowania w Javie ale nie pamietam jej za bardzo - daleko nie doszedlem ;)

Wiec chodzi mi o to czy jest jakis program ktory zrobi to za mnie a ja to tylko wstawie na WWW albo czy ktos mogl by mi podrzucic gotowy skrypt, w ktorym bede mogl zmieniac towary i ceny w prostym 'notepadzie'.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5217110
    tuzi
    Poziom 13  
    Zawsze możesz spróbować wykorzystać gotowca typu osCommerce.
  • REKLAMA
  • #3 5217232
    Dżyszla
    Poziom 42  
    Ocena: 225
    jeśli na bezpieczeństwie nie zależy, to osCommerce będzie najlepszym rozwiązaniem.

Ew. coś tak: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=skrypty+sklep&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
  • REKLAMA
  • #4 5220556
    reasum
    Poziom 15  
    A co sadzicie o programie "zen cart PL"? Zwrocil moja uwage bo wszystko jest ladnie, jasno i po polsku napisane co i jak robic.

Co o nim sadzicie?
  • REKLAMA
  • #5 5223086
    zuraw88
    Poziom 11  
    również poleciłbym osCommerce, szczególnie jak nie znasz PHP/MySQL
  • #6 5224006
    reasum
    Poziom 15  
    tylko ze sciagnalem tego osCommerce i tam byl plik *.exe. Jak go zainstalowalem to wogole nie moglem sie w nim polapac. Te potrzebne funkcje sa, ale jest tez duzo takich ktore trzeba ustawic a jak dla mnie nie maja one zadnego znaczenia. Poza tym nie mozna sklepu zrobic, dodac do www i wrzucac na serwer tylko trzeba mu od razu podac ftp do serwera. A narazie nie jest zaden wykupiony poniewaz 'przyszly wlasciciel' strony chce ja najpierw zobaczyc, zglosic swoje uwagi do poprawy i jak wszystko bedzie ok to dopiero go wykupic i umieszczac strone. Zeby od momentu zaplaty za serwer wszystko od razu ruszylo i nie tracic ani dnia z zaplaty.

Jakas alternatywa dla tego osCommerce? Taka zeby na dysku mozna bylo go umiescic bez potrzeby podawania wczesniej ftp do serwera?

Dodano po 4 [godziny] 38 [minuty]:

Udalo sie :) znalazlem to czego szukalem dokladnie takie jak chcialem znalezc :) Korzystam z Market Express. Super sprawa :) tylko 99zl a bardzo upraszcza cala sprawe - program sam robi za nas wszystko. My tylko w nim edytujemy asortyment i przy wlaczaniu sam pobiera z serwera naszego informacje o zamowieniach :)

Pozdrawiam wszystkich i polecam ten program dla tak zielonych jak ja w PHP/MySql :)
REKLAMA