logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Thomson vth6010c - falowanie obrazu i przydźwięk po 15 minutach nagrywania

bogder 16 Cze 2008 18:37 1175 5
REKLAMA
  • #1 5253155
    bogder
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Po około 15 minutach nagrywania ,tak wygląda obraz nagrany na tym sprzęcie .Towarzyszy temu ciągły przydźwięk(jak z generatora) słyszalny w tle nagranego dźwięku, którego ton zmienia się w zależności od częstotliwości przechodzących przez obraz fal. Fale przechodza z góry na dół lub odwrotnie czasami zatrzymują się a nawet na chwilę znikają. Występują również zaniki koloru.Proszę o sugestie co może być przyczyną tej dziwnej usterki.
    Załączniki:
    • VCR Thomson vth6010c - falowanie obrazu i przydźwięk po 15 minutach nagrywania 080616_180520.jpg (55.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5253283
    S.A.
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Czy po długotrwałym odtwarzaniu dobrze nagranej taśmy też się tak dzieje?
  • REKLAMA
  • #3 5256504
    bogder
    Poziom 11  
    Sprawdziłem że na "obcych" taśmach obraz jest OK.Taśmy nagrane na Thomsonie i odtworzone na innym VCR, są odtwarzane z efektem falowania.
  • REKLAMA
  • #4 5259003
    S.A.
    Poziom 17  
    Teraz trzeba ustalic czy tak nagrywa tylko z tunera TV czy też wejścia AV.Bo jak z tunera to się nam obszar poszukiwń zawęzi-tuner,zasilania tunera.
  • REKLAMA
  • #5 5260048
    bogder
    Poziom 11  
    Przy nagrywaniu przez AV występuje ten sam problem.
  • #6 5262688
    S.A.
    Poziom 17  
    A to się trafił orzeszek! Sprawa o tyle dziwna ,że przy odtawrzaniu zjawisko nie występuje.Coś mi się kojarzy ,że kiedyś miałem problem w jakimś magnetowidzie z trawkiem prądu podkładu od foni i właśnie ono w czasie nagrywania przywierało i coś się działo, ale nie pamiętam dokładnie jaki to dawało objaw. Może spróbowac tą drogą.
    No i zasilania mogą szwankowac bo większe obciążenia w czasie nagrywania.
REKLAMA