Witam, jakiś czas temu, moje radio zaczęło nie włączać sie co jakiś czas, docisniecie panelu do radia pomagało, ostatnio przestało włączać sie gdy na dworzu było gorąco(ale podświetlenie klawiszy działało), wieczorami wszystko grało i działało OK.
Obecnie radio włącza tylko podświetlenie przyciskow, a dźwięk pojawia się dopiero gdy z pilota zmieniam pochylenie panelu (winda motor) i radio gra w chwili gdy panel sie obraca, pozniej znowu przestaje
Czy to klasyczny objaw przerwanej taśmy łączącej panel z płytą głowną?
Znalazłem w sieci ze to jest taśma QAL0587001 = 002 TASMA PANEL-PLYTA KD-LH401EU za 59zł
Szkoda mi tego radia bo jak na 1DIN jest naprawde fajne (dotykowe LCD, mnóstwo opcji, świetne eq).
Da się je uratować ?
Pozdrawiam
Obecnie radio włącza tylko podświetlenie przyciskow, a dźwięk pojawia się dopiero gdy z pilota zmieniam pochylenie panelu (winda motor) i radio gra w chwili gdy panel sie obraca, pozniej znowu przestaje
Czy to klasyczny objaw przerwanej taśmy łączącej panel z płytą głowną?
Znalazłem w sieci ze to jest taśma QAL0587001 = 002 TASMA PANEL-PLYTA KD-LH401EU za 59zł
Szkoda mi tego radia bo jak na 1DIN jest naprawde fajne (dotykowe LCD, mnóstwo opcji, świetne eq).
Da się je uratować ?
Pozdrawiam