logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić wzmacniacz Philips FA 931 za 350 zł? Opinie i porady użytkowników

Manoff 01 Lip 2008 23:35 6058 7
REKLAMA
  • #1 5304126
    Manoff
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Krótkie pytanko. Zamierzam kupic wzmacniacz do 400zł no może max 500zł i znalazłem oferte tego właśnie wzmacniacza, za niecałe około 350zł. Czy forumowicze mogli by się na jego temat wypowiedzieć ? Facet który mi go oferuje w komisie mówi ze to bardzo dobry sprzęt i mocny, bardzo mnie zachęca do zakupu ale ja jednak wole zapytać sie ludzi którzy sie znają na tym. Więc prosze o jakieś informacje czy opłaca go sie kupować za te kwote i czy jest poprostu dobry do słuchania muzyki :)
  • REKLAMA
  • #2 5304150
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 5304180
    Fobos319
    Poziom 15  
    Ocena: 40
    Witam jestem szczęśliwym posiadaczem FA660, i co jak co ale może słabszy model ale nie narzekam do nagłośnienia małych imprez i dom wystarcza także polecam ten sprzęt :D
  • #4 5306473
    Manoff
    Poziom 15  
    Mam jeszcze jedno pytanko: chyba sie skusze na ten wzamacniacz i go kupie i z tego co myslałem na początku to chciałem go przeznaczyc pod moje stare kolumny które są ekhm troche słabe. Sądze że jak już kupuje porządny wzmacniacz to i przydały by sie jakieś kolumny które z nim ładnie by współpracowaly i będą oczywiście dośc porządne. Proszę o rade jakie konkretnie kupic kolumny pod ten wzmacniacz i oczywiście do słuchania muzyki. Max 500 zł :) Sprzęt bym wykorzystywał na jakieś małe imprezki (typu ŁUBU DUBU hehe) w domu i na codzień więc zależało by mi na przede wszystkim dobrym basie :)
  • #5 5308284
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5309753
    Manoff
    Poziom 15  
    Polukałem w necie o tych altonach i wypatrzymał altony 300 :D Tylko czy ten wzmacniacz - Philips FA 931 - da sobie z nimi rade ? Bo jak już coś kupować to mocnego... A te kolumienki są cudaśne :D I wkońcu to będzie jednak duże "ŁUBU DUBU" :D Jak sądzicie ?
    Ps. mam zamiar jeszcze kupic do max 300 zł korektor żeby podsterować dźwięk :)
  • REKLAMA
  • #7 5310631
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Nie wiem jaką mocą dysponuje Twój wzmacniacz. Jeżeli okaże się za słaby, możesz nabrać tendencji do słuchania przesterowanego wzmacniacza a wtedy żywot kolumn będzie krótki.
  • #8 5311271
    Manoff
    Poziom 15  
    Zdjęcie powinno pokazać jaką ma moc wzmacniacz :)
    I odrazu mówie że pod niego można podłączyc 4 kolumny :P
    Czy warto kupić wzmacniacz Philips FA 931 za 350 zł? Opinie i porady użytkowników

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy opłacalności zakupu wzmacniacza Philips FA 931 za około 350 zł. Użytkownicy wskazują, że modele z serii FA są do siebie podobne i generalnie polecają je jako solidne urządzenia do użytku domowego i na małe imprezy. Jeden z uczestników posiada model FA 660, który dobrze sprawdza się do nagłośnienia niewielkich wydarzeń. Wzmacniacz FA 931 jest oceniany jako mocny sprzęt, jednak zaleca się negocjowanie ceny. Autor planuje używać wzmacniacza z kolumnami o dobrej jakości dźwięku i prosi o rekomendacje kolumn do 500 zł, z naciskiem na dobry bas i możliwość obsługi małych imprez. Wskazano kolumny Alton 110 jako odpowiednie do cichego słuchania i umiarkowanego nagłośnienia. Autor rozważa także zakup korektora do 300 zł w celu poprawy brzmienia. Podkreślono, że ważne jest, aby moc wzmacniacza była odpowiednia do kolumn, aby uniknąć przesterowania i uszkodzenia głośników. Autor udostępnił zdjęcia wzmacniacza, które mają pomóc w ocenie jego parametrów, zaznaczając, że urządzenie pozwala na podłączenie czterech kolumn.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA