Po podłączeniu do telewizora 100Hercowego 28" panoramicznego 100Hz komputera za pomocą 20 m kabla ekranowego, mam migotania obrazu i "buczenie" w głośnikach.
Natomiast po podłączeniu zwykłego telewizorka 14" tym samym kablem jest wszystko ok. Stąd moje pytanie, co mam zrobić aby wszytsko było ok również na tv 28".
Próbowałem następujących opcji kabelka przerabiając go odpowiednio:
a) SVHS + minijack 20m kabla - euro
b) SVHS + minijack 20m kabla - SVHS + 2 RCA
c) SVHS + minijack 20m kabla - 3 RCA
najlepszy odbiór uzyskałem w opcji "b" - po prostu było co kolwiek widać na skaczącym obrazie, ale buczeć, buczało zawsze tak samo. Buczenie powstaje nawet przy podłączeniu samego kabla od dźwięku.
Na 14" telewizorku we wszystkich opcjach poza "b" było ok (telewizorek ten nie ma gniazda SVHS).
Co ciekawe jak podłączę do tego kabla laptopa to na telewizorze 28" i 14" wszystko jest ok.
Mam kartę GeForce4 mx 440 AGPx8.
Jacek
Natomiast po podłączeniu zwykłego telewizorka 14" tym samym kablem jest wszystko ok. Stąd moje pytanie, co mam zrobić aby wszytsko było ok również na tv 28".
Próbowałem następujących opcji kabelka przerabiając go odpowiednio:
a) SVHS + minijack 20m kabla - euro
b) SVHS + minijack 20m kabla - SVHS + 2 RCA
c) SVHS + minijack 20m kabla - 3 RCA
najlepszy odbiór uzyskałem w opcji "b" - po prostu było co kolwiek widać na skaczącym obrazie, ale buczeć, buczało zawsze tak samo. Buczenie powstaje nawet przy podłączeniu samego kabla od dźwięku.
Na 14" telewizorku we wszystkich opcjach poza "b" było ok (telewizorek ten nie ma gniazda SVHS).
Co ciekawe jak podłączę do tego kabla laptopa to na telewizorze 28" i 14" wszystko jest ok.
Mam kartę GeForce4 mx 440 AGPx8.
Jacek