logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowy program do obróbki zdjęć z efektami retro i ramkami - polecacie?

kamilo1993 07 Lip 2008 18:14 10471 7
REKLAMA
  • #1 5320569
    kamilo1993
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    --------------------------------------------------------------------------------
    Witam!
    Szukam dobrego i DARMOWEGO programu do obróbki zdjęć.
    Chodzi mi o taki program, w którym do zdjęcia można dodać np. ramkę, zmienić je na czarno-białe, polepszyć trochę jakość. Widziałem na Naszej Klasie i innych stronkach zdjęcia które np. wyglądają jak analogowe (białe ramki) i są one tak jakby rzucone jedno na drugie; lub dane zdjęcie jest jako plakat na budynku w znanym miejscu i inne takie ciekawe bajery do obróbki...
    Jeśli znacie jakiś taki fajny programik to proszę napisać nazwe lub link
    pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 5320590
    zdzichu6969
    Poziom 23  
    Ocena: 10
    Picasso, a z płatnych Photoshop
  • REKLAMA
  • #3 5320593
    hacker
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    GIMP bardzo dobry program, na linuxa jest darmowy na winde pewnie też.
  • REKLAMA
  • #5 5321644
    matezag
    Poziom 2  
    Ja jednak i tak preferuje tylko Gimpa!! Jest to po prostu darmowy Photoshop! Na tym programie można robić cuda! Polecam!
  • #6 5321920
    pit08
    Poziom 28  
    Ocena: 19
    Również polecam GIMP-a ;)
  • REKLAMA
  • #7 5322192
    kw48
    Poziom 25  
    Ocena: 99
    Oczywiście, że Gimp jest znakomitym programem, ale do prostej obróbki zdjęć PhotoFiltre całkowicie wystarczy. Zresztą trzeba wypróbować kilka programów i wybrać najbardziej odpowiedni dla swoich potrzeb.
  • #8 5322923
    witch
    Poziom 11  
    a ja poszukuję programu do obróbki / cięcia i sklejania w całość, podkładania muzyki/ do filmów SD.
    coś prostego ale dobrego może ktoś mi cos podpowie najlepiej jakby był darmowy

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano darmowego programu do obróbki zdjęć umożliwiającego dodawanie efektów retro, ramek, konwersję do czarno-białych oraz poprawę jakości zdjęć. W odpowiedziach polecano kilka rozwiązań: GIMP – darmowy, wieloplatformowy edytor graficzny o funkcjonalności zbliżonej do Photoshopa, umożliwiający zaawansowaną edycję i efekty specjalne; PhotoFiltre – darmowy do wersji 9, prostszy program z polskim tłumaczeniem, odpowiedni do podstawowej obróbki zdjęć, dostępny m.in. w wersji 8.1.1; Picasso – program płatny, wymieniony jako alternatywa. Dyskusja podkreślała, że wybór programu zależy od indywidualnych potrzeb użytkownika, a GIMP jest szczególnie rekomendowany do bardziej zaawansowanych zastosowań. Pojawiła się także odrębna prośba o darmowy program do prostego montażu filmów SD, jednak bez konkretnych rekomendacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA