logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 - komunikat contact service po czyszczeniu i wymianie CCONT i Hagara

shadow125 19 Lut 2004 18:23 1317 4
  • #1 510039
    shadow125
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    Witam
    wiem, że na ten temat napisano już wiele
    opiszę historę bo mnie to zadziwiło:
    nokia 6210 przyszła jako pobierająca za duzo prądu (nowe batka wyładowana w 24 godziny)
    po kąpieli i czyszczeniu zaczeła się dziwnie zachowywać - raz działała - full zasięg i można dzwonic - a raz sama sie wyłanczała , wystarczył mały ruch baterią, wyczyściłem baterię, podłączyłem i dostałem komunikat "contact service" - dałem do kumpla stwierdził, że program (nie pamiętam nazwy) którego używa widzi telefon ale nie potrafi nic zapisac, postawiłem na nowo CCONT i Hagara, tam były naloty.
    Nie mam już więcej pomysłów, zdaję sobie sprawe, że to może byc wszystko - może wcześniejszy objaw (reset telefonu) wam cos powie
    prosze o pomoc
    ps. zaczynam prace w komórkach - do tej pory zajmowałem sie kompami i prosze o wyrozumiałość :)
  • #2 510061
    segal
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    a wiec jest nas dwoch, tzn. wczoraj dostalem 6210 z napisem "contact service" probowalem wgrac flasha i eeproma ale nie dalo zadnego rezultatu, dalej jest napis. nie mozna tez naladowac bateri, a naladowana w innym telefonie wyladowal po dwoch flashowaniach. napisz co zrobiles zeby nie pobierala tyle pradu?
  • #3 511285
    Artineo
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    W programie eeprom tools 3.1 zrob test i powinien Ci napisac co jest przyczyna Contact Service. Contact servie moze tez powodowac COBBA, na poczatek podlej ja jakims fluxem i podgrzej hot air, albo jak chcesz to postaw na nowo, najlepiej odrazu wymienic jak masz. Jak nie pomoze to napisz co napisal Ci Eprom Tools
  • #4 511789
    segal
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    zrobilem test i wyszlo: "cobba parallel" i co z tym dalej zrobic
  • #5 511833
    jarek1
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    przelutuj płytę a w szczególności cobę
REKLAMA