Mam siec radiową, odkąd wkoło pojawiły się inne sieci które zakłucają sygnał użytkownicy mają problem z uploadem. Ich sygnal jest zbyt slaby i jest zaklucany na dookolnej antenie bazowej, wzmocnic ich sygnal mozna poprzez wyeliminowanie dlugiego kabla antenowego, mysle zeby podlaczac uzytkownikow na kartach sieciowych USB, ktore beda montowane przy antenach i ciagniecie na dol kabla USB, lecz w skrajnych przypadkach moze to byc nawet 30 metrow.
Wiem ze bezpiecznie mozna stosowac kabel USB 10 metrowy, widzialem tez przedluzki aktywne ktore zwiekszaja ten dystans do 45 metrow, stosowany tam jest kabel "skrętka" nie wem jak on wyglada i jakie ma znaczenie, niestety takie przedluzki sa bardzo drogie (340zl) prosilbym o jakies naswietlenie tematu. Idelanym bylby schemat takiego elemantu aktywnego, plus jakies informacje o tym kablu. Z gory dzieki za pomoc.
Wiem ze bezpiecznie mozna stosowac kabel USB 10 metrowy, widzialem tez przedluzki aktywne ktore zwiekszaja ten dystans do 45 metrow, stosowany tam jest kabel "skrętka" nie wem jak on wyglada i jakie ma znaczenie, niestety takie przedluzki sa bardzo drogie (340zl) prosilbym o jakies naswietlenie tematu. Idelanym bylby schemat takiego elemantu aktywnego, plus jakies informacje o tym kablu. Z gory dzieki za pomoc.