logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH4000UB brak auto wyszukiwania stacji radiowych

k_a_m_i_l_23 25 Lip 2008 13:17 9606 9
REKLAMA
  • #1 5376881
    k_a_m_i_l_23
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam problem z Radio Pioneer deh 4000 ub. Otóż nie wiem jak ustawić auto wyszukiwanie stacji radiowych... Mimo polskiej instrukcji obsługi którą znalazłem na waszym forum nadal nie rozumiem kilku rzeczy. Nie mogę w menu znaleźć opcji... Jeśli ktoś posiada to radio i wie gdzie leży błąd baaardzo bym prosił...

Regulamin punkt 11!Poprawiłem tytuł [TW]
  • REKLAMA
  • #2 5377215
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Dłużej przytrzymujesz klawisz szukania i sam poszuka.
  • REKLAMA
  • #3 5377507
    k_a_m_i_l_23
    Poziom 11  
    t owiem lecz jak tak zrobie to nie wylapuje mi zadnej stacji radiowej.
  • #4 5377590
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 5377622
    k_a_m_i_l_23
    Poziom 11  
    Funkcja local wylaczona i nadal to samo jest... A czy t omoze byc przyczyna techniczna, np antena ? bo radio lapie mi tylko RFM FM [ 88.20 ] i tylko tyle... Max'a [ 106.50 ] odbiera lecz szumi...
  • #6 5377946
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1398
    Sprawdź na innej antenie albo powiedzmy ma 1m drutu :idea:
  • #7 5378143
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 5381120
    k_a_m_i_l_23
    Poziom 11  
    norbert.s. posiadam Mercedesa W124 2.0 Diesel z 1993 roku.
    --------------------------------------------------------------------------------------

Gnębiło mnie to i postanowiłem zajrzeć do anteny. To był strzał w 10-tke ; D Było przymocowane takie coś [ poniżej zamieszczam zdjęcia, sam nie wiem co to jest ] Wymontowałem toż ze cudo i podpiąłem kabel antenowy bezpośrednio do anteny i wszystko ładnie pięknie śmiga. Jeśli możecie to zidentyfikujcie ta dziwna dla mnie kostkę.

Pioneer DEH4000UB brak auto wyszukiwania stacji radiowych

Nie pisz postu pod postem! Używaj funkcji zmień. Scaliłem dwa posty. [TW]
  • Pomocny post
    #9 5382279
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Masz antenę typu duplex przystosowaną do starego telefonu typu Centertel. To pudełko to zwrotnica aktywna rozdzielająca sygnał na radio i telefon - wymaga więc zasilania. Dlatego nie działało.
  • #10 10214670
    Jericho24
    Poziom 20  
    Ocena: 162
    Witam!
    Mam podobny problem.
    Zakupiłem radyjko Pioneer DEH-140UB do Passata B5.
    Radio automatycznie wyszukuje tylko 4 stacje. Ręczne wyszukiwanie daje wynik 9 stacji i dodatkowe 4, ale z bardzo słabą jakością.
    Dla porównania fabryczne radio z nawigacja MCD, automatycznie znajduje 19 stacji, a ręcznie 30.

Do radia pioneer użyłem przejściówki na antenę ISO => DIN, ale ona chyba nie wpłynęła by tak drastycznie na wyszukiwanie stacji?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia samochodowego Pioneer DEH-4000UB, które nie wykonuje automatycznego wyszukiwania stacji radiowych. Standardowa procedura polega na dłuższym przytrzymaniu klawisza szukania, jednak radio nie znajduje stacji poza kilkoma silniejszymi sygnałami. Wyłączono funkcję LOCAL, co nie poprawiło sytuacji. Przyczyną problemu okazała się antena samochodowa w Mercedesie W124 z 1993 roku, wyposażona w aktywną zwrotnicę (duplex) zasilaną, pierwotnie przeznaczoną do telefonu Centertel. Po usunięciu tej zwrotnicy i podłączeniu kabla antenowego bezpośrednio do anteny radio poprawnie odbiera sygnały. W dyskusji pojawił się także podobny problem z modelem Pioneer DEH-140UB w Passacie B5, gdzie automatyczne wyszukiwanie znajduje znacznie mniej stacji niż fabryczne radio, co może być związane z użyciem przejściówki antenowej ISO-DIN.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA