logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson Tx807cs - brak reakcji na pilota i klawiaturę, podejrzenie pamięci M22wd4

Mirekgozdz 21 Lut 2004 16:07 1803 4
REKLAMA
  • #1 512892
    Mirekgozdz
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    W odbiorniku Thomson chasis tx807cs na układzie zintegrowanym TDA 9367PS/N1/0179. Odbiornik po włączeniu ustawia program nr 3 nie działa klawiatura lokalna i nie reaguje na rozkazy z pilota. Nie daje się wejść do trybu swrwisowego. Zasilacz wygląda na sprawny, reset przy starcie podawany na procek. Koledzy nie mam już pomysłów jak tą usterkę ruszyć. Podejżewam pamięć M22wd4 ale nie posiadam dobrego wsadu doniej, może ten problem pojawił się w sprzęcie naprawianym przez Was, może posiadacie schemat do tej płyty z tym prockiem. Za wszystkie informacie z góry dziękuję. Mirek
  • REKLAMA
  • #2 513324
    jotka
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Jeżeli klawiatura jest w obudowie to odłącz ją od płyty głównej i spróbój z pilota. Thomsony mają często tam upływności.
  • REKLAMA
  • #3 513496
    pawcio
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    A próbowałeś na czystej pamięci?
  • REKLAMA
  • #4 514796
    Mirekgozdz
    Poziom 12  
    Czystą pamięć podstawiłem ale to nic nie pomogło, efekt taki sam.
  • #5 535256
    Mirekgozdz
    Poziom 12  
    Naprawiłem ten TV za usterkę był odpowiedzialny zimny lut na zasilaniu odbiornika podczerwieni. Przypadkowe przerwy w zasilaniu powodowały śledzenie odbiornika IR przez procesor, który wieszał telewizor. Pozdrawiam dzieki za wszystko M.G.
REKLAMA