logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic SA-AK17, wyłącza sie po napisie " F16 "

stanleytbg 01 Sie 2008 21:11 4885 8
REKLAMA
  • #1 5399678
    stanleytbg
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam. Mam problem z wieżą Panasonic SA-AK17. Mianowicie od jakiegoś czasu, gdy słucham muzyki, na wyświetlaczu pojawia się napis ''F16'' (chyba tak pisze, ale nie jestem pewny) i wieża wyłącza się. Ten sam napis wyskakuje przy próbie ponownego włączenia. Ten problem pojawia się od czasu do czasu, jednego dnia wszystko działa ok, a następnego cały dzień wyskakuje ten napis i wieża po prostu się wyłącza i nie chce się włączyć.

Czym może być to spowodowane? Jak temu zaradzić? Proszę o pomoc

Proszę zapoznać się z Regulaminem Forum.
    Regulamin p.11.1
    Używając klawiszy "zmień" oraz własnej inwencji proszę poprawić tytuł.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #2 5401478
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 5401602
    stanleytbg
    Poziom 10  
    dlatego własnie napisałem że nie jestem pewny czy to F16, sprawdze jak tylko będę mógł
  • REKLAMA
  • #4 5401623
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 5401905
    stanleytbg
    Poziom 10  
    Trudno jest odczytać co tam pisze! spodziewałem się milszego początku na tym forum!! ;/
  • #6 5402217
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 5402244
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wieży Panasonic SA-AK17, która podczas odtwarzania muzyki wyświetla błąd "F16" i wyłącza się. Po ponownym włączeniu pojawia się ten sam komunikat i urządzenie nie działa. Wskazano, że kod błędu może być mylnie odczytany i faktycznie może to być "F61", co sugeruje konieczność sprawdzenia lutów w okolicach końcówki mocy oraz zasilacza. Inna sugestia wskazuje, że błędy od F15 do F30 dotyczą sekcji CD (sterowanie), a błąd F16 może oznaczać przyblokowaną klawiaturę. W dyskusji pojawił się link do ilustracji, która może pomóc w diagnozie. Porady skupiają się na weryfikacji połączeń lutowanych i ewentualnych uszkodzeń w sekcji zasilania oraz sterowania klawiaturą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA