logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6300 - problem z unlockiem i uruchomieniem po użyciu Advance BB5

domel777 02 Sie 2008 17:16 1360 6
REKLAMA
  • #1 5401846
    domel777
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Przy próbie zrobienia unlocka nokii 6300 box-em Advance BB5 wystąpił następujący problem Box odczytał telefon i przy próbie unlocku pokazał się napis Waiting for phone.... co żle zrobiłem
    A następny problem to że teraz nie mogę uruchomić telefonu zapalaj sie dwie niebieskie diody i po chwili gasną czy trzeba wgrać nowe SW

Zmień temat, przeczytaj regulamin pkt.11.1 Następnym razem ostrzeżenie.

mod.fischer8
  • REKLAMA
  • #2 5401906
    jubi20
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Tak wgraj nowy soft tylko ten sam co był albo nowszy, a zrobiłeś backupy wcześniej wszystkie ???, pewnie coś źle podpiąłeś albo zasilanie ci się odpięło, przeflashuj i bedzie ok.
  • REKLAMA
  • #3 5401930
    domel777
    Poziom 14  
    skoro odczytało dane telefonu to chyba było wszystko ok
    jest możliwość że źle skonfigórowałem Box-a
  • REKLAMA
  • #4 5401965
    jubi20
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Jak pokazało Ci się "waiting for the phone" to co zrobiłeś kliknąłeś anuluj czy odłączyłeś zasilanie od boxa, w instrukcji piszę, że tego pierwszego nie powinno się robic.
  • REKLAMA
  • #5 5401997
    domel777
    Poziom 14  
    kliknąłem Stop proces
    więc co powinienem zrobić odłączyć zasilanie
    Nie robiłem bakcup 308 bo w instrukcji pisało że przy unlocku robi się automatycznie ale chyba lipa,
    czy postawię ten telefon MT box-em bo mam do takiego dostęp i nie wiem jaki był SW jak to spr.
  • #6 5404757
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Wgraj najwyzszy i po klopocie.Ciekawe czy certyfikaty zostaly cale.
  • #7 5404772
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    sprawdź punkty tp, przeczyść je

Podsumowanie tematu

✨ Podczas próby odblokowania telefonu Nokia 6300 za pomocą boxa Advance BB5 pojawił się komunikat "Waiting for phone", a następnie telefon nie uruchamia się – zapalają się dwie niebieskie diody, które po chwili gasną. Problem może wynikać z nieprawidłowego podłączenia lub przerwania zasilania podczas procesu unlocku. Zaleca się wgranie oryginalnego lub nowszego oprogramowania (softu) telefonu, najlepiej po wykonaniu backupu danych. Przerwanie procesu przez kliknięcie "Stop" zamiast anulowania może powodować problemy. Warto również sprawdzić i oczyścić punkty testowe (TP) na płycie telefonu. Istnieje możliwość użycia innego boxa (np. MT box) do przywrócenia oprogramowania, jeśli nie jest znana wersja softu. Należy zwrócić uwagę na integralność certyfikatów po flashowaniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA