logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tętnienie dźwięku na karcie SBLive - możliwy problem z kondensatorem?

bastul13 22 Lut 2004 00:14 1187 5
REKLAMA
  • #1 513569
    bastul13
    Poziom 11  
    Witam,

Mam kartę dzwiekową SBLive w swoim komouterku posiada wyjście na 4 kanały, bez cyfrowego, ma już kilka lat :D. I niby jest z nią wszystko OK jednak przy wyłączonej muzyce i podkconym wzmacniaczu słychac takie tętnienie. Cyklicznie powtarzający się niski ton. jest to troszke denerwujące a przeszkadza też przy nagrywaniu na MD muzyki bo nie wykrywa mi przerwy pomiędzy kawałkami.
    Może ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi?
    Możliwe że jakis kondenstaor starcił juz swoje właściwosci i dobrze nie filtruje ??

Dzieki
    Pozdrawiam
    Sebastian
  • REKLAMA
  • #2 513758
    piicia
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    mam podobnie tylko umnie słychać jakby taki pisk rośnie rośnie i nagle przestaje i po kilkuminutach znów. nawet przy nie rozkreconym wzmaku. nie wiem jak sie do tego ustosunkować. ponieważ problemy te zaczęły sie od momenty podpiecia do płyty czytnika flash i zajecia wszystkich portów usb na płycie. czesto jest też tak żę płyta pozostawiona w napedzie przekazuje jakieś sygnały na karte dźwiekową przez kabel audio. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 515416
    bastul13
    Poziom 11  
    chyba już rozwiązałem ten problem, :D
    wymieniłem sterowniki z Creatiwa na KX i jak na razie pomogło nic nie stuka i do tego chyba też lepiej gra,
    spróbuj może Tobie tez pomoże
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 515905
    Paszczak2003
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam!!!

czasami wystarczy wyciszyć wszystkie wejścia (mic, Line In, itp)

ale nie wiem czy to będzie to ( u mnie działa) (mooj live tesz jest stary)
  • REKLAMA
  • #5 516859
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    kaxy na to nie pomogą - ale paszczak masz rację wystarczy wyciszyć wejścia - pozatym druga sprawa to zakłócenia wytwarzane przez komputer - je też słychać ale na nie niewiele można poradzić........
  • #6 534928
    didek
    Poziom 11  
    Ja mam też cos podobnego. Mam Sound blastera pro i kiedy mam podłączone coś pod USB to dżwięk jes jakis skrzeczliwy i się przeciąga niewiem co to może być. Może macie jakieś pomysły na usunięcie problemu? Jak uda mi się ten dźwięk zgrać to umieszcze tu pliczek z tymi skrzeczeniami.
REKLAMA