logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja gry PC bez potrzeby używania płyty – jak uruchomić bez CD/DVD?

draco78 03 Sie 2008 22:45 20610 11
REKLAMA
  • #1 5405888
    draco78
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam! Mam po prostu taki problem ze nie potrafie zainstalowac gry zeby chodzila mi bez plyty... czy ktos mi doradzi jak moge to zrobic?
  • REKLAMA
  • #2 5406252
    jurasz
    Poziom 14  
    Musisz zrobić obraz płyty i zamontować go w programie Daemon Tools,
  • #3 5406440
    draco78
    Poziom 10  
    A jak zrobic ten obraz w Alcoholu? I jak to pozniej zainstalowac w Daemonie?
  • REKLAMA
  • #4 5406486
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Czy ta gra jest oryginalna?
  • #5 5406880
    as017
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam
    Żeby zrobić obraz płyty w Alcoholu wybierz z menu Kreator odczytu, włóż płytę z grą do napędu optycznego i wskaż miejsce, gdzie kreator ma zapisać obraz płyty. Potem kliknij prawym klawiszem na napęd wirtualny i wybierz Zamontuj obraz (tak jak na screenie). Wybierz swój wcześniej zapisany obraz gry i po sprawie.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #6 5407576
    DarkDragon
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    nie lepiej jest ściągnąć Cracka do gry i wkleić (podmienić)
    i mieć spokój?? >wtedy gra chodzi bez płyty> POMOGłEM DAJ NA POMóGł

Moderowany:

W tej chwili kolega powinien otrzymać dwa ostrzeżenia, za piractwo oraz za roszczeniowy charakter wiadomości, w drodze wyjątku przyznaję jedno zbiorcze.

• REKLAMA
  • #7 5407723
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    Jeżeli kolega draco78 , posiada oryginał gry i tylko go denerwuje to że musi wkładać płytę do napędu, bo gra tego się domaga i chce to ominąć , to nie wiem dlaczego kolega "mod" karze od razu ostrzeżeniem. I chciałbym w tym miejscu poinformować że nawet znana firma UbiSoft, miała incydent z udostępnieniem tzw. crack'a do swojej własnej gry -> Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany.

Ale ponieważ nie chcę dostać ostrzeżenia od moderatora, nie podam jak i czym można się posłużyć.
    Jeżeli "mod" uzna mojego posta jako szkodliwego to proszę usunąć... bo przecież nie nakłaniam i nie namawiam do piractwa.
  • #8 5409002
    draco78
    Poziom 10  
    No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej po prostu nie chodzi na tych przegranych plytach. Sprobuje zrobic tak jak mowi as017 i zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)
  • #9 5409415
    gsm_virus
    Ocena: 191
    draco78 napisał:
    No gra jest oryginalna a chce zrobic ten obraz bo mam ja pozyczona a po przegraniu jej
    Jeżeli pożyczyłeś od kolegi grę (czyli gra nie jest kupiona przez Ciebie lub dla Ciebie (prezent)), i kopiujesz dla siebie to będzie już pirat...
    bo kopiować można tylko swoje własne, zakupione legalnie gry (i płyty z muzyką i filmami) i traktować je jako kopie bezpieczeństwa (w razie uszkodzenia oryginalnego nośnika), lub używać kopii a oryginalny nośnik leży sobie bezpiecznie na półce.
  • REKLAMA
  • #10 5409471
    draco78
    Poziom 10  
    No ja wiem przeciez:) a mam jeszcze takie pytanie: jak gra jest na dwoch plytach dvd to mam zrobic tak jak napisal as017 z kazda po kolei czy jak to tam??
  • #11 5409588
    as017
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Możesz zrobić obrazy dwóch płyt, ale do napędu wirtualnego zamontuj obraz tej, która jest odpowiedzialna za uruchomienie gry.
  • #12 5409624
    Mery84
    Ocena: 271
    Temat bezczelnie wszedł w piractwo i pomoc w kopiowaniu płyty z grą, której autor tematu nie jest właścicielem. Uniemożliwiam dalszą pomoc w tworzeniu pirackiego obrazu płyty zamykając temat.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy instalacji i uruchomienia gry komputerowej bez konieczności używania oryginalnej płyty CD/DVD. Rozwiązaniem jest utworzenie obrazu płyty za pomocą programu Alcohol 120%, który umożliwia odczyt i zapis obrazu ISO z nośnika optycznego. Następnie obraz ten montuje się w wirtualnym napędzie za pomocą programu Daemon Tools, co pozwala na uruchomienie gry bez fizycznej płyty. W przypadku gier na dwóch płytach należy utworzyć obrazy obu nośników, ale do uruchomienia montuje się obraz płyty startowej. Poruszono również kwestie legalności kopiowania – kopiowanie gier pożyczonych jest traktowane jako piractwo, a tworzenie kopii zapasowych jest dozwolone tylko dla posiadaczy oryginalnych nośników. Wątek został zamknięty ze względu na podejrzenie o pomoc w nielegalnym kopiowaniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA