logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech Z2300 2.1 200W THX – opinie użytkowników, czy warto kupić zamiast Creative?

stan1906 22 Sie 2008 15:51 2142 11
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 5464350
    mariusz.o
    Poziom 19  
    Ocena: 48
    Piękne, ful wypas, tyle bajerów, a jaki potężny subwoofer, zejście bedzie miał tak niskie że flaki Ci rozerwie a gałki oczne Ci odbytem wyjdą...
    A tak na serio ja bym za to złamanego grosza nie dał, wielu moich kumpli ma różne Creativy, Logitechy i inne zestawy ....TRAGEDIA.
    PS nie obraź sie na to co napisałem ale jestem ciety na takie rzeczy, bo to jest zwykłe robienie ludzi w bambuko.
  • REKLAMA
  • #3 5464624
    stan1906
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    To co polecisz z porządniejszych zestawow 2.1?
    Nie interesuje mnie 5.1 ani stereo.
    teraz mam creativy t3030 i nie jestem z nich zadowolony
  • #4 5464645
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Nie spotkałem porządnego zestawu 2.1.
  • #5 5464660
    stan1906
    Poziom 10  
    Hmm... rozumiem, że 2.1 to dla was nie to co potrzeba ale może jednak coś? co z tego złego jest najlepsze?
  • #6 5464814
    Micharlito
    Poziom 35  
    Ocena: 67
    Powiem ci tak do filmów gier to ten zestaw będzie bardzo dobry moc się w nim kryje wystarczająca i można oglądać filmy w na prawdę wysokiej jakości i przestrzeni. Zestaw słyszałem jest w porządku na dużej mocy przy muzyce muli no ale nie oczekujmy od tego dźwięku rodem z hi endu czy dynamiki i kontroli jak na końcówkach mocy za krocie. To zestaw głośników komputerowych w tej cenie jest OK jeżeli jednak chcesz słuchać głównie muzyki to lepiej może jakiś zestaw kolumn i wzmacniacz a z czasem dodatkowy subwoofer.
  • REKLAMA
  • #7 5465184
    mariusz.o
    Poziom 19  
    Jeżeli nie szukasz czegoś na wyższym poziomie, a chcesz mieć dobrą jakość to polecił bym Ci Creative GigaWorks T40, to jest chyba najlepszy wyrób Creativa z jakim sie spotkałem, co prawda dla mnie to jest za mało, ale jak szukasz czegoś do kompa to myśle że zdało by egzamin. Słyszałem je w sklepie, grały po cichu i nawet ładnie, nie wiem jak byłoby przy większej mocy ale sądzę że nienajgorzej. Cena jest podobna do typowych zestawów 2.1, ale są ona na pewno leprze od owych zestawów Creativa czy Logitecha.
  • #8 5465258
    stan1906
    Poziom 10  
    mariusz.o bardzo ciekawe te głosniczki T40, ale jak one będą się sprawować bez sobwoofera?
  • #9 5466046
    mariusz.o
    Poziom 19  
    Na pewno bardzo dobrze, i zagrają dużo lepiej niż zestaw 2.1. Jak tylko je zobaczyłem nie mogłem uwierzyć że to "coś" tak gra. Głośniki komputerowe z subem mają to do siebie że jest dziura w paśmie najczęściej brakuje środka, a góry jest za dużo i odwrotnie zero wysokich a średnicy aż za nad to.
  • #10 5466103
    stan1906
    Poziom 10  
    hmm czyli warte duzo wiecej niz tamte Z2300? nie bedzie im brakowało bassu bez subwoofera?
  • REKLAMA
  • #11 5466244
    mariusz.o
    Poziom 19  
    Trudno mi to określić bo to rzecz gustu i biustu :D myśle że te małe Creative'y zagrają o wiele lepszym jakościowo basem od tych 2.1, a czy bedzie on mocniejszy, to nie jestem w stanie tego określić.
    Słysząc te głośniczki bardzo dobrze zapamiętałem kompozycje wysokich środka i basu, który nie był za mocny, ale był bardzo dobrze słyszalny.
    Najlepiej byś zrobił jak byś poszedł do sklepu i sam zobaczył jak to pracuje. Ja jednak na twoim miejscu bym je kupił, w każdym badź razie jak ci nie bedzie odpowiadało to możesz je zwrócić bez podania przyczyny w ciągu kilku dni.

Dodano po 2 [minuty]:

Każdy ma inny słuch - jednemu sie podoba dźwiek z głośniczków za 20zł z bazaru, a drugi potrzebuje sprzetu za kilka tysiecy.
  • #12 5488959
    grzesio1979
    Poziom 1  
    witaj ja mam zestaw głosników creativa 2+1 grac ladnie graja ale potencjometr szybko sie popsol i to jest meczace bo nie mozna precyzyjnie ustawic glosnosci. Szwagier ma takie same i tez ma ten problem

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy oceny zestawu głośników Logitech Z2300 2.1 200W THX w porównaniu do produktów marki Creative. Logitech Z2300 jest chwalony za mocny subwoofer i dobre brzmienie w zastosowaniach multimedialnych, zwłaszcza do filmów i gier, choć przy muzyce może brakować dynamiki i kontroli dźwięku typowej dla sprzętu hi-end. Krytyka dotyczy jednak jakości wykonania i ogólnej wartości zestawu, niektórzy użytkownicy uważają, że jest to przereklamowany produkt. Wśród alternatyw polecany jest zestaw Creative GigaWorks T40, który mimo braku subwoofera oferuje lepszą jakość dźwięku i bardziej zrównoważone pasmo, szczególnie w średnich i wysokich tonach. Użytkownicy zwracają uwagę, że zestawy 2.1 często mają problemy z nierównomiernym pasmem przenoszenia, a wybór między 2.1 a zestawem bez subwoofera zależy od indywidualnych preferencji i zastosowań. Wspomniano również o problemach z potencjometrem w niektórych modelach Creative, co wpływa na komfort użytkowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA