logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić program diagnostyczny z PDA na notebooku z Windows XP?

Lipiec Aleksander 25 Sie 2008 20:56 1227 4
REKLAMA
  • #1 5474230
    Lipiec Aleksander
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Posiadam dobry program diagnostyczny do samochodów który jest zrobiony wylącznie do użycia na PC Pocket i PDA. Pitanie: czy istnieje możliwość skonwertowania go do pracy na normalnym Notebooku pod win XP????
    Bardzo prosze o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • #2 5474589
    komornik
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Jeśli można, co to za program?
  • REKLAMA
  • #3 5475110
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    Jest coś takiego jak emulator który pozwala na uruchamianie aplikacji przeznaczonych dla PPC i chodzi to bardzo dobrze, ale domyślam się że podłącza się do tego jakiś interfejs i tu może być problem, bo emulator chyba sobie nie poradzi z mapowaniem portów.
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
  • REKLAMA
  • #4 5475170
    Lutek49
    Poziom 36  
    Ocena: 407
    Też tak najpierw napisałem ale post usunąłem.
    Dlaczego?
    Sam emulator jest w pakiecie programistycznym MS Embedded Visual Tools, ale on nie pozwala na uruchamianie programów skompilowanych dla PDA (czyli dla procesorów ARM, MIPS, SH3, itd).
    Chyba, że jest to Palm OS to tu już istnieje możliwość uruchomienia programów skompilowanych/napisanych pod konkretny procesor napędzający danego PDA.
  • #5 5475453
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    Ten ze strony Microsoftu pozwala na instalację dowolnych programów przeznaczonych dla Pocket PC, najnowszy emulator to bodajże emulator Windows Mobile 6.1 z tym że z polską wersją językową jest chyba 6.0 (w maju się tym zajmowałem), sam instalowałem na nim Pocket Heroes :] To jest emulator systemu, porządnie wykonany, można sobie wybrać rozdzielczość, model, zasymulować połączenie z ActiveSync i inne tego typu rzeczy.
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
REKLAMA