Korzystając z internetu nagle otwierają się jakieś strony jakichś kasyn itp.
Zainstalowałem Spyware Doctor, który znajduje ciągle jakieś zagrożenia. Usuwa je ale po jakimś czasie pojawiają się znowu.
ComboFix 08-08-26.02 - Mrek 2008-08-27 11:23:45.1 - NTFSx86
Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600.2.1250.1.1045.18.1427 [GMT 2:00]
Running from: C:\Documents and Settings\Mrek\Moje dokumenty\ComboFix.exe
* Created a new restore point
WARNING -THIS MACHINE DOES NOT HAVE THE RECOVERY CONSOLE INSTALLED !! .
((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Other Deletions )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
.
Usunąłem go za pomocą Unlockera, wkleiłem do notatnika to co napisałeś i zapisałem jako fix.reg, ale nie mogę tego uruchomić. Pojawia się komunikat: "Nie można zaimportować fix.reg. Określony plik nie jest składnikiem rejestru. Można importować tylko binarne pliki rejestru z wewnątrz edytora rejestru".
Być może wklejam to w niewłaściwym miejscu ? Wklejam do logu z combofixa bezpośrednio pod REGEDT4,resztę zostawiam i zapisuję jako fix.reg.
Czytaj ze zrozumieniem! Skoro usunales to chcesz jeszcze wklejac? Wyraznie napisalem Unlocker LUB CFScript.txt, wiec nie wiem skad tam Ci sie wzial jakis fix.reg.
Tak, ale nie mogłem usunąć wcs.exe. Dlatego użyłem Unlockera tak jak zasugerowałeś i ta operacja się udała. Natomiast nadal nie mogę uruchomić fix.reg (po wklejeniu do notatnika tego co napisałeś) bo pojawia się komunikat, który już cytowałem. Więc co mogę teraz zrobić?
✨ Problem samoczynnego otwierania się niechcianych stron internetowych w przeglądarce Internet Explorer 7 był spowodowany infekcją złośliwym oprogramowaniem, które generowało reklamy kasyn. Próby usunięcia zagrożeń za pomocą Spyware Doctor i Ad-aware nie przyniosły trwałego efektu. Zalecano użycie Spybot Search & Destroy oraz narzędzia ComboFix do dokładnego skanowania i usuwania infekcji. Wykryto i wskazano do usunięcia plik wcs.exe z katalogu C:Program FilesApplications, który był zablokowany przez system. Do usunięcia pliku użyto programu Unlocker oraz skryptu CFScript.txt uruchamianego przez ComboFix. Dodatkowo zasugerowano import do rejestru systemowego pliku fix.reg, który usuwał wpisy uruchamiane automatycznie przy starcie systemu, powiązane z infekcją. Poprawne utworzenie i zaimportowanie pliku fix.reg rozwiązało problem, co potwierdzono po całym dniu bez samoczynnego otwierania stron. Wygenerowane przez model językowy.