logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-21T1K - obraz ciemny, wcięty po bokach, brak opcji w menu

scorup 30 Sie 2008 01:08 1144 5
REKLAMA
  • #1 5489150
    scorup
    Poziom 11  
    Witam
    Mam taki problem z tym tv, że po włączeniu obraz jest ciemny, dopiero po kilkudziesięciu sek. obraz się pojawia, ale jest "wcięty" po bokach i jakiś "przytłumiony". Wcześniej wszystko było OK, aż do dzisiaj kiedy zacząłem grzebać w ustawieniach kolorów. Właśnie podczas tej czynności tv padł. Zauważyłem także, że po włączeniu menu poznikały z niego pewne opcje. Były te dotyczące koloru, jasności, itp. natomiast nie było tych od ustawiania kanałów.
    I teraz moje pytanie: czy to jakaś hardcorowa usterka, czy np. padł wsad pamięci i wystarczy go wgrać na nowo?
    Czytałem, że w tym modelu lubi się to dziać. Luty przejrzałem, ale gołym okiem nic nie widać. Rano je poprawie. Dodam jeszcze, że na AV głos jest, natomiast na zwykłych kanałach nie ma. No i jeszcze OSD z siły głosu pojawia się na tym "wciętym" obrazie, ale gdzieś u góry ekranu po prawej stronie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5489171
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Skoro grzebałeś w trybie to ja bym najpierw wymienił pamięć na nową.
    Możesz włożyć czystą, sprawny TV musi wystartować normalnie, ewentualnie będą potrzebne drobne korekty.
  • REKLAMA
  • #3 5489176
    scorup
    Poziom 11  
    wróóóć... nie grzebałem w trybie serwisowym. Ustawiałem normalnie w menu telewizora.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5489191
    autonomiczny6
    Użytkownik obserwowany
    No to podstaw czystą i zobaczymy.
  • REKLAMA
  • #5 5489625
    scorup
    Poziom 11  
    Bez poprawiania lutów wgrałem nowy wsad do 24C02 i telewizor odżył :)
    Temat uważam za zamknięty.
    Pozdrawiam
  • #6 5490971
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Lepiej by co prawda było wymienić pamięć na nową. Przypuszczalnie to kiedyś powróci. Tak czy inaczej będziesz wtedy wiedział co robić.
    Luty mimo wszystko popraw - jest tam trochę do roboty z reguły.

Skoro uważasz za zamknięty to po prostu kliknij na kłódkę. Moderatorzy i tak mają co robić.
REKLAMA