logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Toshiba A100 z Vista nie widzi sieci Wi-Fi w Niemczech, XP działa

Spiller 01 Wrz 2008 13:18 3371 3
REKLAMA
  • #1 5495989
    Spiller
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam
    Otórz mam taki problem:
    Moja dziewczyna kupiła w Niemczech laptop Toschiba a100 z niemieckim systemem Vista i tam też mieszkając podłaczyła go bezprzewodowo do intenetu uruchamiając tylko karte sieciową. Problem pojawił sie gdy wróciła do Polski i w domu po stworzeniu nowej sieci na bazie routera wi-fi netgear Vista nie widziała tej sieci. Zeby było ciekawiej do tego routera podpięty był drugi komputer z windows Xp również bezprzewodowo i nie było z nim problemów - widział sieć. Pogrzebałem troche w tej niemieckiej Viście i znalazłem przyczyne problemu - komputer zaczął widzieć sieć i sie z nią łączyć.
    Teraz dziewczyna wróciła do niemiec i ma problem ponieważ jej laptop nie widzi tamtejszej sieci. Sęk w tym, że nie jestem w stanie przypomnieć sobie gdzie i co zmieniałem ażeby zmienić "pasmo odbioru" w laptopie. Tymbardziej, że na codzień korzystam z XP, do Visty nie mam dostępu i nie jestem w stanie telefonicznie jej pomóc.
    Mam prośbę, aby ktoś kto zna sie na Viście mógłby mi w skrócie przypomnieć gdzie ew. można zmienić coś w Viście aby widziała sieć. Dziękuję za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 5496159
    lukaszliq
    Poziom 11  
    Popatrz w połączeniach sieciowych, powinna tam być stara konfiguracja do WI FI. Jeśli nie to stworzyć nowe połączenie i powinno działać.
  • REKLAMA
  • #3 5496321
    Spiller
    Poziom 12  
    ale chyba nie w tym tkwi problem, wydaje mi sie, że to dotyczny kanału nadawania czy regionu i jakoś ja to zmieniałem tylko nie pamiętam bo to było z dobry rok temu. W każdym bądź razie sytuacja jest tego typu, że jeśli ten laptop pracował w Niemczech to było ok, przyjechał do Polski i musiałem mu coś przestawić, teraz jest w Niemczech i nie działa - chciałbym spowrotem to ustawić tyle, że nie mając pod ręką Visty nie orientuję sie gdzie to sie zmieniało.
    ps. jeśli tworze nowe połącznie to tak czy siak sieci nie widać, jaky jej poporstu żaden router nie nadawał.
  • #4 5500939
    Spiller
    Poziom 12  
    Brak pomysłów?
REKLAMA