logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Alcatel O.T Club? Problem z kodem sieci i IMEI

bolek 17 Paź 2002 17:29 2278 6
REKLAMA
  • #1 54924
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Witam!

Potrzebuje zdjąć smoka ze starego Alcatela O.T Club. Z komputerem cos nie może znaleźć wspólnego języka, pyta się o kod sieci...
    Wiadomo mi że można taki kod wygenerować na podstawie imei’ja. Nie wiem czy te programy działają czy też nie. Masz może taki program?. Może wygenerujesz mi ten kod?

330091530320779

jeden szpec powiedział mi że ten kod generuje się na podstawie nr. Karty z jaką ten telefon ma współpracować. Nie wiem, jeśli chodzi o mnie to myślę że ten gościu często pali „zielone”
  • REKLAMA
  • #2 55012
    wn
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Generator działa do wersji 2.02 - to ten numer zaraz za IMEI jeśli go wywołasz *#06#.
    Wyższe wersje jedynie po eepromie lub po kablu.
  • REKLAMA
  • #3 55044
    bolek
    Poziom 35  
    u mnie 9V250

????
  • #4 55107
    wn
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    W tym przypadku Retrofit 4.23 HE1R2 i zmiana komórki 0C z xx na 00 lub
    x1 na F-x,F-1
  • REKLAMA
  • #5 55132
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    zmiana komórki w eepromie, wejscie przez "writing by keyboard input". czasami zmiana samej komórki 0C (hex) nic nie da zacznie sie pytać o inny kod np kod podsieci itp. Ja zawsze zmieniam 0C i 0D z reguły na 00 FF, albo 00 00. Zawsze lepiej zapisać sobie gdzies z boku co wczesniej było w tych komórkach.
  • REKLAMA
  • #6 55423
    bolek
    Poziom 35  
    dzięki za wszystko, nie mam kabla i oprogarmowania do w.w

zaniosę słuchawkę do znajomego.
  • #7 663820
    wolf103
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    http://jurij.kgb.pl/alcatel22.zip Tam jest ten program z tamtad tez go sciagnolem ale jak sie niem poslugiwac jak go zainstalowac zeby chodzi jest rozbudowany na MAXA :((
    HELP MY :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Alcatel O.T Club. Problem polega na konieczności podania kodu sieci, który można wygenerować na podstawie numeru IMEI, jednak dostępne generatory działają tylko do wersji oprogramowania 2.02 (numer zaraz po IMEI). Nowsze wersje wymagają odczytu eepromu lub połączenia kablem. Wskazano, że w przypadku wersji Retrofit 4.23 HE1R2 konieczna jest modyfikacja komórki 0C w pamięci eeprom (zmiana wartości hex z xx na 00 lub z x1 na F-x, F-1). Często zmienia się również komórkę 0D, np. na 00 FF lub 00 00, co może pomóc uniknąć kolejnych zapytań o kody podsieci. Zaleca się zapisanie oryginalnych wartości przed modyfikacją. Autor nie posiada kabla ani oprogramowania, planuje skorzystać z pomocy znajomego. Podano również link do programu alcatel22.zip, który jest rozbudowany i wymaga pomocy przy instalacji i obsłudze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA