logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić taśmę flex w Sony Ericsson Z520i – instrukcja krok po kroku

huhra 21 Wrz 2008 12:06 2685 6
REKLAMA
  • #1 5555987
    huhra
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    witam.
    potrzebuje jakiegoś opisu lub fotek odnośnie tego jak wymienić tą taśmę. czytałem trochę że wcale nie jest to takie do końca proste. do tego będę robił coś takiego pierwszy raz i nie wiem od czego zacząć.
    pzdr.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5556872
    jonas
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    Proszę.
    Załączniki:
    • Z520 WORKING INSTRUCTION.PDF (6.44 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 5558173
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Ostatnio mialem 3 do wymiany i powiem ze sie sporo namyslalem zanim je wymienilem.Najlatwiej pamietac co i jak bylo ulozone.
  • REKLAMA
  • #4 5558197
    graczykshow
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    ja wymieniam w pn bo czekam na paczke dzieki za opis pewnie mi pomoże
  • REKLAMA
  • #5 5558469
    lala166
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    pierwszy raz miałem problem bo klient przyniósł rozłożony. Ale grunt to pamiętać co gdzie jak biegnie :)
  • #6 5559101
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Stara taśma to najlepsza wskazówka...
  • Pomocny post
    #7 5559493
    Dominas
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Najlepiej składając założyc najpierw mechanizm składający, przypiąć taśmę do lcd następnie zawinąć i delikatnie taki zawinięty rulonik wcisnąć pincetą pod osłonę następnie złącze do płyty głównej delikatnie połozyć na metalowym końcu mechaniuzmu tak aby złącze "leżało" na metalowym końcu.

Podsumowanie tematu

✨ Wymiana taśmy flex w Sony Ericsson Z520i wymaga precyzji i zaplanowanego podejścia. Kluczowe jest zapamiętanie ułożenia taśmy i mechanizmu podczas demontażu, co ułatwia późniejszy montaż. Najlepiej zacząć od złożenia mechanizmu składającego, następnie przypiąć taśmę do wyświetlacza LCD, a potem delikatnie zawinąć taśmę w rulonik i wcisnąć go pincetą pod osłonę. Złącze taśmy należy położyć na metalowym końcu mechanizmu, aby zapewnić stabilne ułożenie. Stara taśma może służyć jako wskazówka podczas montażu nowej. Proces wymiany nie jest trywialny, szczególnie dla osób wykonujących go po raz pierwszy, dlatego ważne jest dokładne obserwowanie i zapamiętywanie kolejności elementów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA