logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N70 - cichy i zniekształcony dźwięk po wymianie głośniczka, co zrobić?

Karczu 24 Wrz 2008 23:20 3323 3
REKLAMA
  • #1 5568961
    Karczu
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Dostałem kilka dni temu Nokię N70 w dość złym stanie technicznym. Główne wady to zniszczona obudowa, nie włącza się kamerka do videorozmów (nie jest to dla mnie ważne), głośniczek do rozmów. Jak ją dostałem nie było w ogóle słychać rozmówcy. Głośniczek wymieniłem na nowy, głos się pojawił ale cichy i zniekształcony (charczy). Co może być za to odpowiedzialne? To trochę dziwne ale gdy przy włączonym telefonie przyłożymy ucho do jego dolnej części (okolice klawiatury) to słychać brzęczenie jak by tam był jakiś transformator :) Zaznaczam, że zrobiłem także aktualizację oprogramowania ze strony nokii. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5569212
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    daj inny głośnik jeszcze - zdarzają się buble.
  • REKLAMA
  • #3 5569694
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Zobacz na rozebranym telefonie bez obudowy czy dobrze dziala glosniczek
  • #4 5570260
    Karczu
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Bez obudowy też jest to samo. Postaram się dziś kupić jeszcze jeden głośniczek żeby się upewnić.

Dodano po 3 [godziny] 8 [minuty]:

Witam. Faktycznie, charczący głośnik okazał się bublem. W sklepie sprawdziłem na dwóch innych głośniczkach, żaden nie skrzypiał. Ale to, że głośnik jest bardzo cichy nie zniknęło :( Żeby porozmawiać trzeba dobrze przycisnąć telefon do ucha i musi być bardzo cicho wokół. Słychać także w tle takie brzęczenie, głównie w dolnej części telefonu, tak jakby odgłos zwarcia. Co może to powodować i czy może to wpływać na cichą pracę głośnika? Proszę o pomoc.
REKLAMA