logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radiówka nie działa na drugim komputerze z kartą TP-Link TL-WN510G, co robić?

gublik 26 Wrz 2008 15:54 921 4
REKLAMA
  • #1 5573696
    gublik
    Poziom 2  
    witam wszystkich mam siec radiowa na jednym kompie P3 wszystko smiga podłacze zainstaluje streowniki i net smiga ale gdy to zrobie na innym komputerze tzn. przełoże karte i zainstaluje sterow. to juz działac nie chce cos tam wysyła ale juz odbierac pakietów nie chce dzwoniłem do administratora ale nie ma aktualnie czasu hyyyy bardzo prosze o pomoc

Dodano po 47 [minuty]:

zapomniałem dodaac ten 2 komp to juz lepsza maszyna aha no i karta sieciowa na PCI tp-link TL-WN510G
  • REKLAMA
  • #2 5573847
    Techar
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    A połączenie sieciowe skonfigurowane jest poprawnie tzn. protokół TCP/IP
  • REKLAMA
  • #3 5573854
    gublik
    Poziom 2  
    tak noramalnie na kompie instaluje sterowniki restart kompa i przez dhcp mam juz ip i smiga a na nowym kompie nie hasa ;/
  • REKLAMA
  • #4 5574325
    Techar
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    A na "nowym kompie" dhcp przypisało IP z tej samej grupy co na innych czy może taki sam?
    I jeszcze jedna sprawa na tym komputerze co nie chodzi masz jakieś antywirusy?
  • #5 5574408
    gublik
    Poziom 2  
    nom wiec tak na nowym kopie nie mam zadnego narazie antyvira do tgeo przypisuje dhcp taki jak na starym kompie wszytsko wyglada tak samo lecz nie moze jakos odebrac pakietów raz odebrało 8 pakietów a wysłao moze z 500 ;/ help my
REKLAMA