logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Behringer DDM 4000 - czy warto? Moja opinia po zakupie i testach

edberg 30 Wrz 2008 11:15 19442 32
REKLAMA
  • #1 5584780
    edberg
    Poziom 30  
    Ocena: 117
    Witam
    Zajmuję sie od wielu lat również prowadzeniem i graniem imprez niegdyś jako dee jay dziś jako prezenter muzyczny .
    W swojej działalności prze rzuciłem wiele mikserów w tym kilka firmy Behringer VMX 300 i kilka sztuk DJX 700.
    O ile VMX 300 bardzo mi przypadł do gustu ( no może z wyjątkiem bitomierzy) to DJX 700 już nie bardzo ze względu na szybko padające fadery , słaby efektor i ogólnie dużą awaryjność.
    Ale do rzeczy.
    Postanowiłem podzielić się swoją opinią bo w sieci 90% to złe opinie dotyczące DDM 4000 i to głównie osób które nigdy nie miały kontaktu fizycznego z owym mikserem a swoje zdanie ukształtowały na podstawie innych bez zasadnych opini lub nieudanego DJX 700.
    Po przeanalizowaniu wypowiedzi użytkowników DDM 4000 postanowiłem ponownie zaufać Behringer'owi i zakupiłem to cacko.

Jedną z częstych opini jest taka , po załączeniu czujemy się jak oślepieni wszystkimi przyciskami i diodami sygnalizującymi i to prawda , jak się z tym oswoimy to zaraz oszołomi nas duży i czytelny wyświetlacz z funkcjami nie spotykanymi dotąd w mikserach dla de jay'a. To może być minus, ale po zapoznaniu się z możliwościami jest plusem!

Druga opinia dotyczy zbyt wielu elementów regulacyjnych itd , ale po zapoznaniu się z ich funkcjonalnością wszystko jest jak najbardziej okey.

Wielu kolegów z branży uważa ten mikser za nafaszerowaną zabawkę dla szpanerków , ale za pewne to dla tego że mało grali na wyjazdach z własnym nagłośnieniem i nie mają wiedzy ile trzeba dodatkowych urządzeń by uzyskać to co daje nam DDM 4000 ( mam na myśli imprezy w hotelach i restauracjach )

Co może mikser DDM 4000
    Po pierwsze ma dwa bardo dobrze brzmiące efektory z możliwością łączenia ich z jednym źródłem na raz , synchronizacja z bitem i np wykorzystania wycięcia jednego z 3 pasm low / mid /high

Sampler z dwoma bankami max 32s można zsynchronizować z bitem
    Dwa wejścia mikrofonowe które można zaprogramować tak jak chcemy z poziomu softu
    Programowany korektor
    Bardzo dobrze zestrojone linijki led
    Wyjście na sub
    midi
    Funkcja ultramic / skromny limiter dwu pasmowy
    I najważniejsze bardzo ładne brzmienie !!!

W załączniku instrukcja pdf PL
    Załączniki:
    • Behringer DDM 4000 - czy warto? Moja opinia po zakupie i testach DDM4000_big.jpg (158.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • IMPL Tech GLOB_P0167_M Web PL_2007-10-24_Rev.0.zip (4.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5613873
    DZIARA
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie,

dzięki za cenną dla mnie opinię na temat tego miksera szczególnie dlatego, iż posiadasz ten sprzęt :)

Tak jak wspominasz większość opinii na temat DDM 4000 jest postrzeganych poprzez pryzmat nieudanego choć popularnego DJX 700.

W przeciągu miesiąca zamierzam dokonać zakupu tego sprzętu więc jeśli można to liczę na wymianę własnych doświadczeń związanych z użytkowaniem tego miksera :)

Jeszcze raz ogromne dzięki :)

Jeśli miałbyś cokolwiek jeszcze do napisania nt. tego modelu to będę niezmiernie wdzięczny

Pozdrawiam
    DZIARA
  • #3 5862608
    raff457
    Poziom 10  
    Prosze poczytac recenzje w dj mag oni daja mixerkowi ocene 4
  • #4 5863100
    Qbazz
    Poziom 18  
    Ocena: 85
    Ja niemam pojęcia co wy chcecie od tego Behringera DJX 700? Ja mam już 2 lata. Gram nim prawie co piątek i sobote! Co mi sie w nim zepsuło? Na pierwszym kanale zaczoł czeszczyć potencjometr od TRIM i wdusił sie przycisk z mojej winy od EFFECTS ON. Oddałem go na gwarancje 2 tyg przed jej wygaśnięciem. I jak myślicie naprawili? Nie!!! Dali mi poprostu nowy!
    Jaki morał? Jak dbasz o sprzęt to on ci nienawali.
    A co do tego DDM 4000. Ja bym go palecił. Czytałem recenzje w ,,Muzyka i Technologia". I poprostu go polecją chodzby nawet z wielu w nim siedzących efektach.

Moderowany przez dj-MatyAS:

Kilka uwag...
    Po pierwsze PISOWNIA! Proszę pisać w języku POLSKIM- co to jest "zaczoł czeszczyć"?
    Jest taki magiczny guzik z napisem "pisownia"- proszę go używać przed wysłaniem postu.
    Treść postu również stanowi wiele do życzenia..."A co do tego DDM 4000. Ja bym go palecił."..." Czytałem recenzje w ,,Muzyka i Technologia". I poprostu go polecją" - co oznacza, że Kolega nie ma zielonego pojęcia CO Kolega poleca- przedstawia jedynie opinię innych użytkowników (miejmy nadzieję że użytkowników, a nie czytelników innych recenzji...)
    Tak w skrócie: post nadaje się wyłącznie do kosza, jednak postanowiłem go zachować jako przykład "Jak nie należy pisać postów".

• #5 5902995
    dymeq
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Qbazz napisał:
    Ja niemam pojęcia co wy chcecie od tego Behringera DJX 700?

TO, że jest to najbardziej nieudany mixer chyba w historii chyba. Ogromna awaryjność, strasznie kiepska jakość komponentów i ten beznadziejny dźwięk który z siebie wydaje. Błee. Jeśli mixera używasz tylko do zmieniania kawałków crossfaderem to się nie dziwie, że ci wystarcza, ale są DJe, którzy wymagają coś więcej od mixera niż tylko jeżdżenie crosem co kilka minut i nic więcej .
  • REKLAMA
  • #6 5942478
    Qbazz
    Poziom 18  
    Buhaha. Ja nie używam crosa. Ja na ty gram w małym klubie i gram z 2 CD i 2 gramofonów.
  • REKLAMA
  • #7 5974679
    dymeq
    Poziom 14  
    Widac nigdy nie miales w rekach porzadnego sprzetu .

Regulamin p.15
    (dj-MatyAS)
  • #8 5974906
    Qbazz
    Poziom 18  
    hahah ale śmieszne! Nie muwie że firma Behringer jest super tylko to że każdy tak nażeka na tego DJX 700! Ale jak ktoś dba o sprzęt tak on mu długo służy!

Regulamin p.15
    (dj-MatyAS)
  • #9 5974941
    dymeq
    Poziom 14  
    tez dbam o sprzet, po latach w moich rekach nie nabywa nawet drobnych rysek zazwyczaj (cholernie dbam o sprzet). no i zwyklym uzytkowaiem rozwalilem ze 3 benki 700. one poprstu rozpadaja sie same. ita koszmarna jakosc dzwieku ...

Regulamin p.15
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #10 5974999
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 7089681
    djmaxxi
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.

Czytałem spooooro postów na temat Behringera DDM 4000. I jedno mnie zastanawia…
    Ludzie, porównujecie DDM 4000 do Pioneera DJM 800 albo Eclerów, Allen & Heath… Trochę logiki, za DJM 800 można mieć 4 takie Behringery. I co z tego? Wiadomo, ze Pioneer, Ecler itp. To klasa sama dla siebie. Wytrzymałe, dobrze rozplanowane… Ale jest parę kwestii, w których z Behringerem startu naprawdę nie maja. DDM 4000 to chyba najbardziej ‘konfigurowalny’ mikser w historii. Można w nim ustawić dosłownie wszystko i to z poziomu menu miksera. Wszystko przejrzyście i wygodnie, jak nigdzie indziej. Krzywa ciecia crossa i faderów kanałowych, możliwość wyregulowania killów, wejść mic. Narzekacie ze efektor ma slaby? Można w nim ustawić nawet takie rzeczy jak to, dla których częstotliwości ma być zastosowany efekt. Chcesz mieć echo bez basu? Wystarczy jedno naciśnięcie przycisku. W tym mikserze można skonfigurować dosłownie wszystko. Nawet fadery kanałowe maja regulacje krzywej ciecia. Każda opcja jest do regulacji. Nawet na wejściach mic można regulować limiter, enhancer, efekty. Dużo mażna również namieszać w sekcji OUTPUT. Mamy osobne wyjście na SUBWOOFER, z regulacją odcięcia. Mamy regulację poziomu sygnału na TAPE OUT, drugie wyjście MASTER (B) możemy zamienić na dwa MONO.
    Dalej mamy sampler, dwa banki po 32 sekundy. Można nawet ustawić start samplera z crossa. Do tego można dołożyć efekty. Mamy również 2 BPM countery, które się faktycznie sprawdzają, synchronizacje MIDI, możemy sobie ustawić takie rzeczy jak to, jakie częstotliwości wycina crossfader, kille na każdy kanał (można kille przerobić na punche).
    Wielu narzeka na to, ze to choinka. A wielu osobom (w tym mnie) podświetlenie większości klawiszy i guzików naprawdę się przydaje. Wszystko widać jak na dłoni. Do tego wyświetlacz. Jedno spojrzenie i wiemy, jakie parametry efektu mamy, jakie tempo. Wszystko przejrzyście i czytelnie.
    Oczywiście w pierwszej chwili natłok funkcji może przytłaczać, ale ja po jednym dniu zabawy wiedziałem już wszystko. I mogę powiedzieć, ze wszystko jest intuicyjne i na miejscu. Tak jak to narzekanie na miejsce gniazda słuchawek. Mi nie przeszkadza, kabelek wsadziłem miedzy mikser i deck i po sprawie. Nic nie zasłania i nie przeszkadza.

Podsumowując, za te pieniądze to moim zdaniem najlepszy możliwy wybór, oczywiście, jeśli ktoś potrzebuje tylu funkcji. Mi się jak najbardziej przydają. Gram elektro, house, techno i trance. I wszystkie bajery mi się przydają, można robić dosłownie cuuuuda.
    I nie ma się co obrażać, ale faktem jest, ze zanim Pioneer zrobi mikser z tyloma funkcjami, to minie duuuzo czasu. No i będzie kosztował 10+ tysięcy. Pozostaje pytanie czy jest sens przepłacać?
    Co do trwałości, mam ten mikser od roku. Co sobota gram w klubie, do tego jakieś imprezy u kumpli, i zabawa w domu. Jak do tej pory nic nie szwankuje, nie trzeszczy. Trochę męczyć zaczynają opinie ludzi, piszących ze to g***, bo to Behringer a nie Pioneer.

Fanboje… Pokażcie mi drugi mikser z tyloma możliwościami. Nawet w cenie 6000 zł...

Z wad mogę wymienić brak wejść cyfrowych, mimo że mikser ma wyjście cyfrowe.
    Poza tym mógłby posiadać opcję FADER START. Większych wad nie zauważam.

Ludzie, pobawcie się tym chociaż przez tydzień i dopiero się udzielajcie. A nie po 15 minutach. P takim czasie to każdy napisze ze to g*** bo większości rzeczy nie będzie miał okazji nawet sprawdzić.
    Dla ścisłości, nie jestem antyfanem Pioneera. Ddmke mam w komplecie z dwoma CDJ 400 i HDJ 1000. Są kwestie, w których Pioneer jest wypasiony, ale trzeba uczciwie przyznać, ze DDM 4000 to naprawdę udana konstrukcja. Biorąc pod uwagę cenę, to można powiedzieć ze to bardzo udana.
    Się rozpisałem. Jak ktoś miałby pytania odnośnie DDM 4000 albo CDJ 400 to chętnie odpowiem. Często ludzie szukają opinii na temat DDM a z reguły trafiają na tekstu DDM to shit, kupuj DJM 800. Tylko nie każdy może mieć 6000 na sam mikser. Wiec zastanówcie się zanim zaczniecie jakieś sprzęt dissowac z góry.
    Pytania walcie na GG: 4143671

Pozdro!
  • #12 10079580
    rafiks
    Poziom 18  
    Ja mam pytanie inne odnośnie tego miksera zamierzam zamienić swojego Citronica FX 500 który moim zdaniem jest bardzo dobry na tego DDMa.

Ale...

- Czy ten DDM 4000 ma taką funkcję dla słuchawek że np. W lewej słuchawce słyszę to co jest na MASTERZE a w prawej mam podsłuch tego co zamierzam dopiero puścić?

- Czy jest regulacja głośności pomiędzy prawą a lewą słuchawką oraz czy jest przełącznik dla standardowego podsłuchu (w prawej i lewej gra to samo)

- Czy można podsłuchiwać w słuchawkach efekty?
  • #13 10258186
    djpd
    Poziom 12  
    - Tak

- Nie, tak jest przycisk do zmiany

- Co masz na myśli? Możesz włączyć efekt na dany kanał(w końcu posiada 2 niezależne efektory) i na podsłuchu słuchać efektu na kawałku który masz zamiar wkręcić

Pozdrawiam
  • #14 10263042
    kobi
    Poziom 22  
    Ocena: 16
    dymeq napisał:
    ita koszmarna jakosc dzwieku ...
    a grasz pewnie z MP3 a się czepiasz jakości.
  • #15 10264324
    djpd
    Poziom 12  
    kobi napisał:
    dymeq napisał:

ja się zgodzę z kolega pare postów wyżej, djx700 nie należy do sprzętu który powala jakością, co prawda normy wyrabia i nie ma tragedii ale to jeszcze nie to :)
  • #16 10265855
    CiągleSięUczę
    Poziom 12  
    Witam, miałem malutki epizod z tym mixerem (pomagając znajomemu dj'owi który go posiada troszkę pobawiłem się nim) no i moja opinia po kilkunastu minutach użytkowania jest taka:

-jakość-wykonany poprawnie, a może nawet dobrze? Nie zauważyłem żadnego trzeszczenia potencjometrów itd, ogólnie solidny meteriałowo (właściciel posiada go ok 5miesięcy i średnio 6-10 imprez miesięcznie po 8-10h)
    -funkcje-tutaj w pierwszej chwili po prostu się zgubiłem, ale po tych 30minutach nawet jako niezbyt obeznany w obsłudze bardziej rozbudowanych mixerów dałem rade ogarnąć podstawowe funkcje potrzebne przeciętnemu zjadaczowi do grania)
    -ergonomia- pewnie jak ktoś pobawi się nim kilka dni to będzie mu bardzo pasować, a to ze względu na mnogość funkcji tudzież bajerów którą ciężko ogarnąć od razu
    -ogólnie-za tą kasę można polecić spokojnie, wydaje mi się że lepszy od rmx40dsp reloopa, oraz rozwojowy mixer dzięki mnogości konfigurowalnych funkcji ;), oraz kto wie, może niedługo berry jeśli pójdzie tą ścieżką to dogoni pioneera/denona...
  • #17 10266021
    kobi
    Poziom 22  
    djpd napisał:
    ja się zgodzę z kolega pare postów wyżej, djx700 nie należy do sprzętu który powala jakością, co prawda normy wyrabia i nie ma tragedii ale to jeszcze nie to

Przykro mi ale jak czytam takie posty to sobie coraz bardziej uświadamiam, że polscy dj szczególnie Ci młodzi nie mają zielonego pojęcia o sprzęcie. Ktoś kiedyś powiedział że Pioneer jest najlepszy a teraz się to klepie bezmyślnie. Szczególnie u bogatych małolatów którzy dostali sprzęt od mamusi za kilka tyś złotych i myślą że są już dj. Djx 700 ma tor analogowy zrobiony praktycznie tak samo i na tych samych gratach jak 90% innych mikserów. Przeważnie pasmo wynosi od 20Hz do 20Khz i jeżeli ktoś mi powie że jakiś inny mikser jest lepszy bo ma pasmo od 10Hz do 25kHz i że warto zapłacić za niego 3x tyle co za poprzednie to go wyśmieje Przecież i tak tego nikt nie usłyszy. Poza tym obecnie 3/4 produkcji klubowych szczególnie electro jest tworzona w domowych studiach a ich rozprzestrzenianie jest na zasadzie wrzucenia do sieci pliku MP3 320kb który i tak przeważnie wszyscy kompresują na 128kb Więc gdzie tu mowa o jakości? Owszem różnice mogą być w przetwarzaniu cyfrowym (czyt. jakość efektów) ale to już inna bajka.
    Ogólnie za te pieniądze to polecam DDM 4000
  • #18 10309073
    Kamil 198711
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    witam w trące 5 groszy

Mam 2 mikserki w domu DJM 800 i DDM 4000
    ten ddm służy mi już 3 lata bez awaryjnie
    funkcjonalnie wymiata... (800 się chowa)

- o***bne 4 diody niebieskie (po gwarancji wymienione) :D
    - wyście słuchawkowe (po gwarancji dodałem 2 na przednim panelu jak DJM 400) :D mogę teraz podłączyć 2 pary słuchawek

Na końcach muzycznie różnicy nie słyszę natomiast w odsłuchu na hd 25
    DJM 800 ma fajniejszą / przyjemniejszą barwę można więcej wyciągnąć ze słuchawek (dobre dla głuchych)

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    (dj-MatyAS)
  • #19 10412562
    djcarlos
    Poziom 10  
    To i ja coś dodam "od siebie". Posiadam DDM'a od około pół roku. Pierwsze wrażenie oszałamiające z uwagi na mnogość diód, kontrolek, przycisków, możliwości, ustawień... Po jakimś czasie to wszystko wchodzi w krew tak, że jak mam grać na konsoli kolegi, w której jest Ecler 5 nuo, wielu rzeczy mi brakuje. Naprawdę fajna zabawka. Kwestia wprawy i obycia. Tym bardziej, że jadąc do sklepu, byłem nastawiony zdecydowanie na inny mikser. Teraz polecam go wszystkim, których nie stać na hi-end sprzęt. A tych, których stać, zachęcam do sprawdzenia DDM'a przez dłuższy czas a nie w sklepie na wystawie. Niestety muszę dodać też jedną przykrą sprawę, która mnie spotkała niedawno. Otóż 3 minuty przed końcem imprezy mikser nagle obciął górę i dół, środek podbił i zapalił wszystkie możliwe diody i kontrolki (a jest tego trochę). Jedzie do serwisu oczywiście, bo jest na gwarancji, natomiast z tego co wyczytałem, niektóre sztuki mają taką przypadłość, że pada regulator napięcia czy coś takiego. Dzieje się wtedy to co u mnie. Podsumowując myślę, że tak czy inaczej mikser, za który zapłaciłem w październiku 1100 zł, mogę polecić z czystym sumieniem.
    DJX 700... Mój dobry kolega posiada ten mikser od ładnych paru lat. Ile imprez przeżył, tego nikt już nie pamięta. Zużycie normalne, jak każdy mikser. A to fader a to coś, ale działa dalej. Jak dla mnie posiada jedną sprawę niedopracowaną a mianowicie efekty. Brak synchro z bitem to jak nie patrzeć minus. Natomiast jako dużą wadę uważam straszne zniekształcenia dźwięku przy nawet delikatnym przesterze. Być może to problem tylko tej sztuki?? Poza tym gra i jeżeli komuś taka "maszynka do mielenia mięsa" wystarcza, to nie ma co marudzić ani tym bardziej śmiać się z niego.
    Tak na koniec, dla tych wszystkich, dla których ubogi dj to nie dj... David Guetta będąc jeszcze młodym chłopakiem chodził do sklepu dla dj'ów żeby dotknąć gramofonu Technics'a. I nie wierzył, że kiedykolwiek będzie go na takie coś stać. Jak widać wystarczy dużo ciężkiej pracy, pracy i pracy. Reszta przyjdzie sama... kiedyś ;)
  • #20 10414051
    kobi
    Poziom 22  
    djcarlos napisał:
    Tak na koniec, dla tych wszystkich, dla których ubogi dj to nie dj... David Guetta będąc jeszcze młodym chłopakiem chodził do sklepu dla dj'ów żeby dotknąć gramofonu Technics'a. I nie wierzył, że kiedykolwiek będzie go na takie coś stać. Jak widać wystarczy dużo ciężkiej pracy, pracy i pracy. Reszta przyjdzie sama... kiedyś :wink:

Zacna racja To nie sprzęt robi profesjonalnego Dj, ale jego umiejętności. I niech każdy to sobie wbije do głowy.
  • #21 10414751
    Kamil 198711
    Poziom 19  
    kobi napisał:
    djcarlos napisał:
    Tak na koniec, dla tych wszystkich, dla których ubogi dj to nie dj... David Guetta będąc jeszcze młodym chłopakiem chodził do sklepu dla dj'ów żeby dotknąć gramofonu Technics'a. I nie wierzył, że kiedykolwiek będzie go na takie coś stać. Jak widać wystarczy dużo ciężkiej pracy, pracy i pracy. Reszta przyjdzie sama... kiedyś :wink:

Zacna racja To nie sprzęt robi profesjonalnego Dj, ale jego umiejętności. I niech każdy to sobie wbije do głowy.

100% Racja dobry DJ który ma wygrane tysiące "motogodzin" powinien zagrać wyśmienicie na wszelakim sprzęcie który ma pod ręką i który oczywiście poprawnie działa.
    Nie ważne czy to:
    Beh, Reloop, Denon, PIONEER :D , ALLEN & HEATH
    zasada jest jedna...
  • #22 10467140
    dymeq
    Poziom 14  
    kobi napisał:
    dymeq napisał:

A po czym wnioskujesz, że gram z MP3? Tak się składa, że jestem fanem analowego dźwieku i gram przede wszystkim z vinyli (za wyjątkiem wydawnictw, które nie pojawiły się na vinylach). Zresztą nie mam zamiaru się tłumaczyć, poszukaj w necie coś o mnie to się dowiesz.

A dźwięku DJX700 czepiam się bo jest po prostu naprawdę kiepski! Nie wiem jak wy, ja wymagam nieco od mixera jeśli chodzi o jakość dźwięku, jeśli uważacie, że on ma dobrą jakość dźwięku - mogę powiedzieć tyle, że chyba słoń nadepnął wam na ucho. Co innego już DDM4000...

Dodano po 11 [minuty]:

David Guetta? Dajcie spokój, jest taki super mega i w ogóle, że puszcza już sety udając, że gra... Temat milion razy oklepany, tak to już jest z "mega gwiazdami". Zaraz pewnie na mnie naskoczycie to macie tu dowód: http://www.youtube.com/watch?v=-lxFzYq66bE&feature=player_embedded
  • #23 10468375
    kobi
    Poziom 22  
    dymeq napisał:
    Tak się składa, że jestem fanem analowego dźwieku i gram przede wszystkim z vinyli

Wow jesteś jednym z nielicznych. Szacunek.
    dymeq napisał:
    A dźwięku DJX700 czepiam się bo jest po prostu naprawdę kiepski!

To ja zapytam konkretnie. Co Ci nie pasuje w brzmieniu tego miksera? Nie pytam o efekty (to akurat ma zwalone), ale o tor analogowy. Bo dla mnie dobra jakość dźwięku dla mikserów jest w tedy gdy charakterystyka przenoszenia jest płaska jak przy linijce rysował, THD<0,03 (pioneer djm600 ma poniżej 0,02 ale tego żaden człowiek nie usłyszy), odstęp sygnał/szum ok 80dB (pioneer djm600 ma 87dB różnica też nie zauważalne na imprezie). Z tą jakością jest tak samo jak z kablami dla audiofilów. Bardziej działa reklama i efekt psychiczny, że teoretycznie ma się coś lepszego. A tak naprawdę nagłośnienie w klubach ma większy wpływ niż sam mikser.
  • #24 10554053
    gwiazdormma
    Poziom 11  
    Posiadam mixer od lipca zeszłego roku i jestem bardzo zadowolony. Jedyną wadą dla mnie jest umiejscowienie gniazda słuchawkowego. POLECAM :)
  • #25 10558748
    Kamil 198711
    Poziom 19  
    Gniazdo to już u mnie nie problem mam 2
    Jedno oryginalnie osadzone :cry:
    a 2 na przedniej pionowej ściance.

Behringer DDM 4000 - czy warto? Moja opinia po zakupie i testach
    Jest git, teraz przyjemnie się gra.

Polecam takie rozwiązanie po gwarancji po lewej stronie jest więcej miejsca bo nie ma trafo ale do hd 25 gdzie mają kabel na prawym uchu jest znacznie praktyczniej.
  • #28 11535967
    Kamil 198711
    Poziom 19  
    Ja się pochwalę gdzie kupiłem 3 lata temu w: MIDI Siedlce za 1330.-
    i myślę że dzisiaj jakbym go sprzedawał dużo bym nie stracił. Ale nie sprzedam bo jestem zadowolonym użytkownikiem.
  • #29 11536666
    Luke15
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 38
    Ja co prawda kupiłem w Djshop'ie jeszcze przed podwyżką cen i również jestem mega zadowolony z tego sprzętu :)
  • #30 11604639
    RoxeR1000
    Poziom 12  
    Czyli ogółem mówiąc to polecacie go? Mam obecnie DJX 750 i zastanawiam się nad zmianą gdyż DJX 750 już mi sie znudził. Myślałem jeszcze nad Reloopem RMX 40.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy miksera DJ Behringer DDM 4000, który budzi mieszane opinie wśród użytkowników. Wiele negatywnych ocen wynika z porównań do modeli DJX 700 i DJX 750, które cechują się awaryjnością, słabą jakością dźwięku i szybko zużywającymi się faderami. DDM 4000 jest jednak chwalony za dużą konfigurowalność, możliwość precyzyjnego ustawienia parametrów takich jak krzywa cięcia crossfadera i faderów kanałowych, regulację efektów (w tym selektywne stosowanie efektów na wybrane pasma częstotliwości), a także za solidną jakość wykonania i funkcjonalność. Użytkownicy doceniają także wbudowane dwa niezależne efektory oraz możliwość słuchania efektów na podsłuchu. Wady to skomplikowana obsługa na początku, duża liczba kontrolek i diod, a także sporadyczne problemy sprzętowe, takie jak awarie regulatora napięcia czy efektora. Porównania do droższych marek (Pioneer, Ecler, Allen & Heath) wskazują, że DDM 4000 jest mikserem o bardzo dobrym stosunku jakości do ceny, choć nie dorównuje high-endowym modelom pod względem brzmienia i ergonomii. Użytkownicy podkreślają, że jakość dźwięku w klubach zależy bardziej od nagłośnienia niż od miksera, a różnice w torze analogowym są często nieodczuwalne. DDM 4000 jest polecany jako trwały i funkcjonalny mikser dla DJ-ów, którzy potrzebują rozbudowanych możliwości konfiguracji i efektów, a jednocześnie nie chcą inwestować w drogi sprzęt. Wskazano także na możliwość modyfikacji, np. dodania dodatkowego wyjścia słuchawkowego. Po latach użytkowania wielu użytkowników pozostaje zadowolonych z DDM 4000, mimo drobnych usterek i konieczności serwisowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA